avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, testament 1-In cazul in care o persoana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, testament 1-In cazul in care o persoana aflata în parteneriat ...

Bună ziua,
1-In cazul in care o persoana aflata în parteneriat civil de 25 ani ,nu are copii,are 2 nepoti de frați si un frate (care-i asteapta sfârsitul!) lasă prin testament notarial un imobil unui nepot si cu dreptul de uzufruct viager asupra imobilului partenerului (care este de acord cu conținutul testamentului ) acest testament poate fi atacat ?
Daca fratele deschide o actiune judecatoreasca in acest timp partenerul poate locui in imobil sau poate fi evacuat de politie ? Fratele are dreptul sa obtina ceva ?
2-Prin contract de donatie imobilul trece imediat in posesia nepotului beneficiar, trece pe numele lui sau donatorul iși poate păstra toate contractele de utilitati ? Trebuie anuntat la primarie contractul de donatie sau se poate continua pe numele donatorului ?(ceea ce ar fi excelent, nu te desființezi singur !).
3--Cum se poate proceda cu scoaterea certificatului de deces ? Au dreptul doar fratele si nepotii ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:43, 17 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Varianta cu prima casa trebuie amânata pâna la încheierea studiilor . Varianta testament pare nesigura .Va multumesc .
De ce vi se pare nesigura varianta testamentului?
acest răspuns util
Incercati si contractul de intretinere

creuceanu a scris:

Varianta cu prima casa trebuie amânata pâna la încheierea studiilor . Varianta testament pare nesigura .Va multumesc .

acest răspuns util
Daca exista un frate care asteapta fățiș,fara decenta minima moartea proprietarului, daca toată viața și-a exploatat rudele,cunoștiințele,avid de bani păna la a nu-și plăti pensia alimentara-și multe alte aspecte-sigur va face orice ca sa împiedice testamentul.
Vă rog,dacă puteți sa-mi explicați in termeni simpli ce presupune contractul de întreținere ? Am cautat dar datorita termenilor specifici este mai greu de ințeles .

Alte discuții în legătură

Donație/testament apartament Apartament2018 Apartament2018 Buna ziua As aprecia daca puteți sa îmi dați un sfat concret in situația următoare. Vreau sa donez( deoarece din câte inteleg, contract de vânzare ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau donatie? Yonela.Olt Yonela.Olt Buna ziua! As avea si eu o nelamurire: am 24 de ani si bunicii mei doresc sa-mi lase mostenire casa in care locuiesc, dar cu clauza de intretinere..si as ... (vezi toată discuția)
Sfaturi legate de o donatie... iulianasab iulianasab Buna seara.Parintii mei doreste sa-mi doneze o casa insa va rog sa-mi spuneti daca e posibil sa-mi faca donatia si eu sa fiu proprietara casei doar dupa ... (vezi toată discuția)