Bună ziua,
1-In cazul in care o persoana aflata în parteneriat civil de 25 ani ,nu are copii,are 2 nepoti de frați si un frate (care-i asteapta sfârsitul!) lasă prin testament notarial un imobil unui nepot si cu dreptul de uzufruct viager asupra imobilului partenerului (care este de acord cu conținutul testamentului ) acest testament poate fi atacat ?
Daca fratele deschide o actiune judecatoreasca in acest timp partenerul poate locui in imobil sau poate fi evacuat de politie ? Fratele are dreptul sa obtina ceva ?
2-Prin contract de donatie imobilul trece imediat in posesia nepotului beneficiar, trece pe numele lui sau donatorul iși poate păstra toate contractele de utilitati ? Trebuie anuntat la primarie contractul de donatie sau se poate continua pe numele donatorului ?(ceea ce ar fi excelent, nu te desființezi singur !).
3--Cum se poate proceda cu scoaterea certificatului de deces ? Au dreptul doar fratele si nepotii ?
Va multumesc .
creuceanu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca exista un frate care asteapta fățiș,fara decenta minima moartea proprietarului, daca toată viața și-a exploatat rudele,cunoștiințele,avid de bani păna la a nu-și plăti pensia alimentara-și multe alte aspecte-sigur va face orice ca sa împiedice testamentul.
Vă rog,dacă puteți sa-mi explicați in termeni simpli ce presupune contractul de întreținere ? Am cautat dar datorita termenilor specifici este mai greu de ințeles .