Buna ziua....
Joi pe 28 ianuarie 2010 am fost condamnat la 3 ani cu suspendare si 5 ani probatiune pt ca am cules canepa de pe marginea drumului si am incercat s-a o fumez impreuna cu inca vreo 4 prieteni.Intre obligatiile probatiunii este si faptul ca nu ma pot intalni cu nici unul dintre martori sau inculpati.Problema e ca intre martori se afla si prietena.Avocatul din oficiu mi-a spus ca tre sa renunt la ea.Problema e ca suntem impreuna de 2 ani si aveam si planuri de viitor...nunta..etc. CE SE POATE INTAMPLA DACA IMI CONTINUI RELATIA?
VA MULTUMESC
Daca mai puteti declara apel puteti declara sa incercati sa schimbati acest lucru.
Insa, dupa parerea mea, este recomandabil sa mergeti cu hotararea la un avocat care sa analizeze cazul dvs.
Poate s-ar gasi o solutie dar trebuie foarte bine studiata treaba.Pana una alta nu puteti nerespecta hotararea din motivele pe care le cunoasteti...
Stimate domn exista o singura solutie, care nu a fost luata pana acum in discutie, solutie care scapa de controlul instantei. Solutia este de a va casatori cu prietena dumneavoastra (daca aveti ganduri serioase). Intre soti nu poate exista interdictia impusa de lege. Si nici nu vi s-a impus sa nu va casatoriti, de fapt nici nu poate exista o interdictie asa de aberanta.
:D Doar ca exista o problema.Casatoria nu se poate incheia online.;)
Daca se intalnesc incalca dispozitiile impuse de instanta.
Trebuie procedat la modificarea hotararii anterior incheierii casatoriei pentru ca ar risca sa mearga impreuna la inchisoare, dar nu vor sta in aceeasi camera precum...sotii...
Acesta este insa punctul de plecare si destinatia finala : casatoria.B-), asa cum bine ati spus.
Daca ne raportam clar la prevederile codului penal, respectiv art. 86 indice 3, aliniat 3 litera d " sa nu intre in legatura cu anumite persoane", iar cel condamnat nu indeplineste cu "rea-credinta", ...obligatile impuse de instanta (art 86 indice 4, aliniat 2), ar trebui sa se constate ca a incheiat casatoria cu rea-credinta, altfel nu vad cum ar putea fi revocata suspendarea executarii pedepsei. Ratiunea pentru care nu trebuie sa intre in legatura cu anumite persoane stabilite in hotararea de condamnare este cu totul alta decat intalnirea in cadrul oficial de incheiere a casatoriei ! Nu vad motivul pentru care un condamnat cu executare in penitenciar are dreptul sa se casatoreasca, iar unul cu suspendarea executarii pedepsei, dar cu interdictia de a "intra in legatura" cu o persoana, care ii va fi sotie (si cu care se intlneste in cadrul oficial pentru a incheia casatoria), nu are acest drept. Ar insemna ca il pedepsim mai aspru pe cel de-al doilea atat timp cat stabilim o interdictie "judiciara", pentru acesta.
Eu inteleg rationamentul dvs., dar politia nu va fi deloc impresionata de acest aspect.
Imi vine foarte greu sa cred ca s-ar incheia casatoria cu ignorarea hotararii si totul ar fi cu happy end.
Ar putea sa intrebe politia ce ar face daca s-ar casatori.
De aceea, eu raman la parerea ca lucrurile trebuie rezolvate intr-un mod bine gandit.
Ratiunea pentru care este interzisa intalnirea cu persoanele respective era tocmai de a nu mai comite astfel de fapte penale care constituie infractiuni.Adica eu cred ca daca ar locui impreuna ar exista riscul de a comite din nou astfel de fapte pentru care de abia a fost condamnat...cu suspendare....