avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitatea unei promisiuni de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitatea unei promisiuni de vanzare cumparare

Buna ziua,in 2006 tatal meu a facut o promisiune de vanzare cumparare a unui teren in urma careia a primit o suma de bani
Contractul de vanzare cumparare trebuia sa se semneze in 2007 dar, cumparatorul ,din motive de el stiute nu a mai aparut sa faca acel contract. Impozitul pt teren a fost platit de noi. A aparut acum si ne obliga sa mergem la un alt notar decat cel la care a fost facuta promisiunea pt a finaliza actele. Este legal, acea promisiune nu a expirat ca sa zic asa, ce ar trebui sa fac ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:11, 26 Octombrie 2023
In toti acesti ani noi nu am beneficiat de roadele acelui teren, beneficiarul fiind "viitorul" cumparator

ba tocmai asta spune.
de platit, plateste impozit ca a ramas proprietar in acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia dreptului la actiune - prescriptia extinctiva de 3 ani ! ContSters222775 ContSters222775 Buna seara, Am urmatoarea intrebare: Pot invoca cu succes exceptia dreptului la actiune (prescriptia extinctiva de 3 ani), in cadrul unei actiuni ... (vezi toată discuția)
Prescriptie_promisiune vanzare cumparare hajnal hajnal La data de 24.08.2011 s-a incheiat o Promisiune de vanzare – cumparare, avand ca obiect obligatia Promitentului Vanzator de a vinde Promitentului Cumparator ... (vezi toată discuția)
Prescriptie promisiune vanzare-cumparare marius675 marius675 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca o promisiune de vanzare din 2008, care nu e facuta la notariat si in care nu este trecuta o data pentru legalizare la ... (vezi toată discuția)