latka a scris:
De unde rezulta caracterul limitativ al prevederii de la art. 17 alin 9. ?
Nu vad decit faptul ca e subliniata o conditie necesara pentru a pastra calitatea de membru in asociatie.
Nu se vorbeste nicaieri in lege de vreo interdictie de a iesi din asociatie.
Oricum, cei ce gazduiesc acest forum au aceeasi opinie exprimata si de @CHKa, a asocierii LIBER consimtite, care implicit presupune si "despartirea"..
www.avocatnet.ro/articol_501...
Parafrazâdu-vă la rândul meu, opinia celor care găzduiesc aceste forum nu este izvor drept, nefiind nici macar fundamentată ca să poată fi luată în considerație . Este doar o vorbă.
Pentru știința dvs, potrivit art. 17 alin. 8 din lege, lista proprietarilor asociați trebuie actualizată periodic la judecătorie, orice modificare în râdul proprietarilor asociații fiind fără echivoc o modificare/actualizare a acordului de asociere.
Dacă inscrierea unor noi membrii, prin cerere și act adițional are un temei de drept astfel ca cererea să fie admisă și instanța să dispună înscrierea modificărilor în registrul asociațiilor de proprietari ținut de grefa judecătoriei, ei bine ieșirea unor membrii din asociație nu își găsește o motivare în drept în legea 196/2018 astfel ca cererea asociație în privința modificării actelor constitutive prin ieșirea unor membrii, respectiv acordul de asociere, să fie admisă de instanță.
În privința deciziei Tribunalului Hunedoara acesta a dispus doar
„ .............. înscrierea Hotărârii de dizolvare a Asociației de Proprietari nr. 38 D___ adoptată de Adunarea Generală a Asociației conform procesului-verbal din data de 18 decembrie 2019, în registrul special ținut de către Judecătoria D___.
însă nu a pronunțat o hotărâre judecătorească prin care să dispună dizolvarea asociației și încetarea personalității juridice
Or, câtă vreme asociația de proprietari dobândește personalitate juridică ÎN BAZA ÎNCHEIERII judecătorului desemnat de președintele judecătoriei în a cărei circumscripție teritorială se află condominiul, și pentru dizolvarea asociașiei ar trebui să existe o încheire prin care instanța să se pronunțe fără echivoc în sensul dizolvării. Nu cred că simpla înscriere a hotărârii adunării generale cu privire la dizolvare în registrul special ținut de judecătoria D.... va produce efecte juridice.
Însă nu este firesc să ignotați pur și simplu ce am scris mai sus :
Personal, sunt de acord cu dizolvarea asociațiilor dacă aceasta este dorința tuturor proprietarilor membri, nu am o problemă, dar asta nu se poate întampla decât cu respectarea procedurilor legale.