avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Scutire la plata taxei judiciare de timbru.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Scutire la plata taxei judiciare de timbru.

SALUT ! Bine v-am gasit.:)
(sunt noua pe aici)

M-ar interesa opiniile voastre in aceasta speta.

In prima instanta, reclamanta avand pretentii banesti, a fost scutita de plata taxei judiciare de timbru pentru ca daunele au fost produse prin infractiune, in temeiul art.15 lit.o) din Lg.146/1997. Unul din parati - asiguratorul - a declarat recurs. La primul termen, instanta a pus in discutie timbrarea.
Asiguratorul este sau nu scutit de plata taxei ?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 01:36, 24 Ianuarie 2007
Cred ca in speta in discutie, actiunea civila s-a solutionat impreuna cu actiunea penala, in cadrul procesului penal declansat ca urmare a savarsirii unei infractiuni. Daca in prima instanta nu s-a timbrat, nu vad nici un temei legal pentru a se timbra actiunea in recurs. Vorbim de unul si acelasi proces care a ajuns la instanta superioara.
Cred ca e scutita de taxa cererea de recurs.
Din cate stiu eu, taxa din caile de atac este 1/2 din cea de la fond, asa ca.... e scutita ;)
Taxa se raporteaza la obiectul cererii si nu la cine face cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa timbru - proces daune morale accident circulatie arhip gabriel bebe arhip gabriel bebe Buna ziua, Copilul meu a fost victima unui accident de circulatie ,a fost lovita de un autovehicul care nu avea asigurare RCA.Conducatorul acestuia -om ... (vezi toată discuția)
Actiunea exercitata la instanta civila, pentru daune produse prin infractiune, este scutita sau nu de plata taxei judiciare de timbru? xuser xuser Acţiunea la instanţa civilă, pentru daune produse prin infracţiune, dar pe care procurorul le-a incadrat la 18^1 este scutită sau nu de plata taxei ... (vezi toată discuția)
Daune morale - taxa timbru horia2010 horia2010 se plateste taxa de timbru sau jdiciar pentru suma pe care o ceri ca daune morale? (vezi toată discuția)