avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament luat prin licitație la care vecinii nu vor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament luat prin licitație la care vecinii nu vor sa imi ...

Apartament luat prin licitație la care vecinii nu vor sa imi dea cartela de la interfon si de la lift deoarece fostul proprietar nu a platit nimic la modernizări/reparatii. Menționez că nu este asociație de locatari.

N-am o problema să plătesc absolut tot de cand sunt eu proprietar dar nu prea mi se pare normal să dau din urmă. Si poate plăteam dar e vorba de o suma destul de mare.
Cel mai recent răspuns: CST1976 , utilizator 16:44, 13 Noiembrie 2023
ca sa va aratati bunavointa

Daca era doar aia nu intrebam aici, achitam va dati seama. Mi se cer cateva mii de lei din urma.... cam asta e problema. Firma, cel mai probabil o sa ma trimita sa vorbesc cu seful scarii.
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2023
GluPix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu stiu ce sa va sfatuiesc , nu sunt jurist , dar e limpede ca nu puteti fi impiedecat sa intrati in proprietatea dvs. , doar aveti si dvs. cota-parte indiviza din holul blocului . Suma fiind atat de mare , au schimbat cumva proprietarii liftul ? ca atunci e proprietatea celor care l-au cumparat , nu proprietate comuna ... Intrebati - totusi - la firma de interfon , nu exista prevazuta in nici o lege calitatea de “ sef de scara “ , este un proprietar ca si dvs. Ori , daca nici asociatie de proprietari nu este ... Poate va raspunde un avocat ce ati putea face ... P.S. Ati putea pune si executorului o intrebare , el poate ( din ce stiu eu ) apela chiar si la organele de ordine pentru a va pune in posesie . Sau macar spuneti-i acelui “ sef de scara “ ca asta intetionati , poate se sperie ...
CHKa, utilizator
@CHKa,
Doamna, asa era in vechea lege.
Acum am sugerat:
Pentru a va ajuta un pic, va rog lecturati Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi
funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, art. 33 in intregime si mai mare atentie la aliniatul (3) si (4) :
(3) Dispoziţiile alin. (2) se aplică în mod corespunzător şi la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti care ţine loc de act de înstrăinare, prin care se înstrăinează locuinţele sau spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă
dintr-un condominium.
(4) Actele de înstrăinare autentificate de notarul public cu nerespectarea prevederilor alin. (2) sunt anulabile.

Considerati ca aceste articole nu au nicio valoare juridica?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum nu ? departe de mine un asemenea gand , aceste articole au valoarea juridica a unor articole de lege , ca asta sunt . Doar ca , imobilele executate silit prin licitatie NU sunt o instrainare in intelesul acestor articole . Nici macar cel care vorbeste de “ pronuntarea unei hotarari judecatoresti care tine loc de act de instrainare “ , pentru ca hotararea judecatoreasca nu a stabilit un alt proprietar , ci a dat dreptul creditorilor sa-si recupereze creanta - prin executor - pe orice cale , inclusiv valorificarea bunurilor lui ( mobile sau imobile ) . Si exista in NCPC art 857 “ Transmiterea dreptului de proprietate “ ( in cazul executarii silite ) , alin (3) : “ De la data intabularii , imobilul ramane liber de orice ipoteci sau alte sarcini ... “ si Alin (4) : “ Ipotecile si celelalte sarcini reale , precum si drepturile reale intabulate dupa notarea urmaririi in cartea funciara se vor radia din oficiu ... “ . De altfel , si userul care a deschis topicul spune ca e trecut in documente ca a adjudecat imobilul liber de orice sarcini . Iar la art 33 din Legea 196/2018 , e vorba de conditiile de indeplnit in cazul actelor de instrainare intocmite la notar , ori , pentru imobilul dobandit prin licitatie , NU se ajunge la notar , actul de adjudecare e act de proprietate .
CHKa, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se aplica în acest caz și nici nu are legatura cu asociația care nu exista

Adam Grecu a scris:

@CHKa,
Doamna, asa era in vechea lege.
Acum am sugerat:
Pentru a va ajuta un pic, va rog lecturati Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi
funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, art. 33 in intregime si mai mare atentie la aliniatul (3) si (4) :
(3) Dispoziţiile alin. (2) se aplică în mod corespunzător şi la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti care ţine loc de act de înstrăinare, prin care se înstrăinează locuinţele sau spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă
dintr-un condominium.
(4) Actele de înstrăinare autentificate de notarul public cu nerespectarea prevederilor alin. (2) sunt anulabile.

Considerati ca aceste articole nu au nicio valoare juridica?

Pe de alta parte, nu e treaba celorlați proprietăți sa va dea dvs cheie de acces. Vreti drept, aveti si obligații. Nu e vb de o plata din urma, e actuala daca vreti chei.
Cheltuielile cu liftul și altele au fost împărțite pe familii, restul a contribuit, au.
E ca la gaz...cand alții trag și vine altul si vrea sa se înțepe fără sa plătească.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Salut! de curand m-am mutat intr-un bloc format din 5 scari, ... eavocatciprian eavocatciprian Salut! De curand m-am mutat intr-un bloc format din 5 scari, numerotate de la A la E, fiecare scara cu propria asociatie. In acest bloc exista garaje la ... (vezi toată discuția)
Interfon pe un singur etaj AndreiGh89 AndreiGh89 Bună ziua, Am o problemă cu președintele asociației de proprietari a blocului în care sunt chiriaș. Vrea (de fapt a început dimineață) să ... (vezi toată discuția)
Montare interfon ContSters23466 ContSters23466 In blocul unde locuiesc a existat interfon, dar cineva cu buna stiinta l-a stricat pentru a fi montat un alt interfon, adica sa faca rost de niste bani. Eu nu ... (vezi toată discuția)