avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Insarcinata in timpul concediului pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Insarcinata in timpul concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani

Va rog sa-mi raspundeti daca se poate!
Sunt in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani, si am ramas gravida.
In august ar trebui sa lucrez dar voi naste in septembrie.
Intrebarea ar fi, daca trebe sau nu sa lucrez intre cele doua concedii de crestere a copilului?
Sau intru direct in concediu perenatal din august pana la nastere?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Pantelimon ancuta , utilizator 12:10, 4 Aprilie 2018
1. In baza de calcul pentru concediul medical intra si perioada in care ati fost in CCC.
2. Aduceti o adeverinta de la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale cu veniturile obtinute.
La venirea din concediu de crestere copil am intrat in concediu medical si am fost platita cu procent din salariu minim pe economie. Este corect? Conform raspunsului dvs anterior trebuia sa ia in calcul perioada care am fost in CCC. Ce argument pot sa le aduc? (vre-o referire la vre-o lege?)
Mutumesc mult!
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art.8
...
(3) Se asimileazã stagiului de cotizare în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate şi perioadele în care asiguratul:
...
c) a beneficiat de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de pânã la 3 ani...

2. Asadar cereti angajatorului (contabilului) sa ia in considerare adeverinta pe acre ati adus-o de la AJPS.
Buna ziua,

am o situatie mai complicata. In prezent sunt in concediu de crestere copil pana la 3 ani, deoarece fetita are certificat de handicap. Fetita va implini 3 ani pe 1 mai 2012. Acest certificat de handicap va fi reiinoit pentru inca un an in martie 2012, deci dupa 1 mai 2012 pe baza legii 448/2006 as beneficia de concediu si in continuare (pana la varsta de 7 ani a fetitei).
In prezent sunt insarcinata in 21 de saptamani, deci voi naste undeva la mijlocul lunii mai 2012. Care este procedura? Depun dosar pentru prelungire in martie pentru fetita, si apoi dupa nastere si pentru cel mic? Ca nu mai inteleg nimic:)
Va multumesc pentru raspuns
Daca certificatul de handicap va fi reinnoit in martie 2012 , atunci depuneti dosarul de prelungire pentru fetita ...pentru cel mic veti depune dosarul pentru indemnizatie dupa nasterea acestuia ...

Alte discuții în legătură

Concediu cresterea copilului davidel davidel Buna ziua!lucrez cu contract de munca din data de 16 aprilie 2013,la Putin Ti mpg am ramas insarcinata iar data probabila a nasterii copilului este 9 ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa am obligatoriu 6 luni lucrate inainte sa intru in concediu de maternitate de 126 zile? yuby yuby Buna ziua , Fiti draguri am si eu o intrebare referitoare la cazul meu . Sunt insarcinata am inceput serviciul in luna ianuarie 2012, 12 ianuarie dupa 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Prenatal laura2014 laura2014 buna seara!am si eu intrebare:sunt insarcinata in 7luni pe data de 12septembrie2013 ar trebui sa nasc,Pe cartea de munca am intrerupere o luna de la ... (vezi toată discuția)