Va rog sa-mi raspundeti daca se poate!
Sunt in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani, si am ramas gravida.
In august ar trebui sa lucrez dar voi naste in septembrie.
Intrebarea ar fi, daca trebe sau nu sa lucrez intre cele doua concedii de crestere a copilului?
Sau intru direct in concediu perenatal din august pana la nastere?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
1. Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC, trebuie sa aveti realziate venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an naterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.
2. Concediul pentru cresterea copilului se acorda, la cerere, de catre angajatorul la care va desfasurati activitatea .
Nu trebuie neaparat ca cele 12 luni sa fie la acelasi angajator ... poate fi si de la mai multi angajatori, in acest caz, trebuie sa luati adeverinte cu venitul realizat de la fiecare angajator cuprins in perioada de 12 luni dinainte de data nasterii copilului.
1. Nu conteaza la cati angajatori ati lucrat in cele 12 luni premergatoare nasterii.
2. CCC pana la 2 ani se acorda mamei incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului.
Din concediul pentru ingrijirea copilului voi merge direct la un alt servici decat cel de unde am intrat in concediu' ... unde voi lucra doar 7-8 luni pana voi naste a doua oara ...
Pot intra in concediu' dupa aceasta perioada ??
Despre somaj
Liviav_87
Buna ziua.Am o problema...Am lucrat 2 ani jumate...din cauza disponibilizarilor a trebuit sa imi dau demisia(la cererea sefilor)..Nu am lucrat doua luni...si ... (vezi toată discuția)