avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua , Accident de munca ,in data de 2 octombrie ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua , Accident de munca ,in data de 2 octombrie 2023,am ...


Buna ziua ,
Accident de munca ,in data de 2 octombrie 2023,am ruputura de ligament colateral si entorsa la genuchi ,in aceasi seara ,am anuntat seful direct in aceasi seara ca mi sa pus piciorul in ghips ,iar a doua zi de dimineata am scris un mesaj detaliat cu cele intamplate pe whatsup ,de curand am aflat ca de fapt seful direct nu a anuntat patronul sau directorul societati,stau in CM DIN DATA DE 2 octombrie lucrurile ,sau inrautatit genunchiul imi este blocat si nu il mai pot misca ,am discutat cu patronul societatii si mi-a spus ca acum este prea tarziu sa anuntam ITM-ul pentru ca a trecut prea mult timp si o sa primeasca Societatea respectiva amenda si o sa primesc si eu ,sunt foarte suparat pentru ca primesc doar 75% din Salariu ,deasemenea Contractul meu de munca a fost prelungit pe o durata determinata pana in data de 11 ianuarie 2024 ,fiind probabil ,ca eu sa intru in recuperare doar in luna Martie dupa previziunile doctorului specialist .
Intrebarile mele sunt
Este prea tarziu sa anunt ITM -ul?
Nu ar fi trebuit ca Societatea sa ia initiativa din momentul in care eu am anuntat seful direct prin mesaj pe whatsup ?
Mai pot beneficia de concediu medical platit 100% ,daca am deja 59 de zile cu 75% ?
Mi se pare anormal ca pe data de de 11 ianuarie 2024 sa imi expire Contractul de munca ,si eu sa fiu inca inapt din punct de vedere medical
Cum ma sfatuiti sa actionez,Multumesc
Cel mai recent răspuns: meagain777 , utilizator 08:18, 27 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu contează ce scriu ei în procesul verbal de cercetare dacă aveți dovezi și sunteți nemulțumit puteți contesta la ITM sau la structura superioară Inspecția Muncii. Chiar dacă în urma cercetării sunteți găsit vinovat asta nu înseamnă că accidentul nu este de muncă. Evenimentul se anunță în max. 24 de ore de la producerea evenimentului. Nu există amendă pentru angajat în leg 319/2006 a securității muncii. Pentru necomunicare eveniment în termen, angajatorul este sancționat cu o amendă de 1750 lei dacă este plătită în 15 zile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dosarul de cercetare AM intocmit de comisia desemnata de angajator prindecizie interna trebuie avizat de catre ITM. In PV de cercetare nu pot sa scrie orice, caci dosarul se va intoarce la comisia de cercetare.
Angajatorul, probabil, incearca sa va influenteze, dar nu are baza legala.
Mesajul dvs. transmis sdefului direct este corect si va fi avut in vedere.
Angajatorul are obligatia sa plateasca concediul medical, nu face ce vrea.
Mulțumesc mult pentru sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca Ana Maria S. Ana Maria S. Buna ziua!Soțul meu și-a rupt piciorul in urma unui concurs la o firma de pompieri privata(înscrierea lui la concurs a fost alegerea sefului-mai mult ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sotul este pensionat la limita de varsta din 17 iunie ... CAMGZN CAMGZN [b]CONCEDIU MEDICAL[/b] Buna ziua. Sotul este pensionat la limita de varsta din 17 iunie 2022. Pe 9.08. 2022 s-a angajat cu contract de munca la o ... (vezi toată discuția)
Accident munca ionuthau ionuthau Buna ziua cu o intrebare pentru cine are un raspuns concret . In urma cu 2 zile mai exact pe 20 mai am mers la locul de munca unde am contract de unde am ... (vezi toată discuția)