avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un furt calificat, minor, situatie grava, viitor la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un furt calificat, minor, situatie grava, viitor la scoala

am fost la cumparaturi in carrefour cu parintii si eu ( doar eu, parintii mei nu au stiut) am furat produse in valoare de 140 ron. le-am achitat, au fost retinute produsele, nu au chemat politia, insa as vrea sa stiu daca scoala la care invat( mentionez ca a trebuit sa precizez si unde invat, fiind minora-17 ani) va lua la cunostinta de faptele mele, avand in vedere ca cei de acolo au spus ca nu vor sa cheme politia pt ca i-au vazut pe ai mei oameni seriosi, si ca mai departe nu depinde de ei, ci de "seful" lor. fapta mea e condamnabila, nu am realizat pe moment ce mi se poate intampla. as vrea sa stiu daca se poate intampla ceva in privinta educatiei mele sau a cazierului

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:51, 3 Februarie 2010
Imi pare rau pentru dvs.,dar nimeni nu poate sti care ar putea fi atitudinea sefului de magazin,cand si cum va reactiona. Desi,va este greu,poate si asteptarea incordata a unui posibil deznodamant sa constituie un moment important pentru dvs,dandu-va posibilitatea sa va ganditi mai mult la tot ce s-a petrecut si la faptul ca nu mai trebuie sa va aflati in asemenea"ipostaze"
Pe de alta parte,"incriminarea" anturajului este pur copilareasca pentru ca nu anturajul a "comis-o"in locul dvs.si nici nu v-a impins mana.
Eu consider, ca sunteti o fata isteata si ca tot raul de acum sa va tranforma in binele de maine
Daca a-ti ascultat sfatul si a-ti comunicat parintilor situatia cu care vati confruntat,etapa imediat urmatoare si evident in avantajul dvs este contactarea acelora care vau depistat cu bunurile...
Prezenta unuia dintre parinti,discutia directa cu acesta ,posibil sa solutioneze definitiv si in favoarea dvs evenimentul
Realizez ca ce am facut este rau; cu parintii am vorbit. Sunt dezamagiti, dar considera ca ma voi indrepta in timp fiindca este mai mult decat evident ca ma simt rau pentru fapta comisa. Daca au trecut doua zile de la "incident" si nu am aflat nicio veste asta nu inseamna ca pericolul a trecut. Iar eu nu voi fi instiintata daca se va afla in scoala, nu? Oricum bunurile furate au fost platite si au ramas la ei.N-au chemat politia,adica nu mi s-a facut dosar penal, deci mai ramane sa vad daca o sa instiinteze scoala sau nu. ( teoretic ar trebui sa stiu si eu dinainte daca trimite ceva la scoala)
Din situatia aceasta si din alta asemanatoare,cea fetei careia i-au fost luate telefoanele mobile pentru a plati datoria,ambele petrecute la aceiasi societate-Carefour- rezulta o situatie juridica cel putin interesanta,dar si vadit contrara prevederilor legale,aceea ca dupa ce sunt platite produsele sunt oprite de conducerea supermarketului.Aceasta pentru a -si pastra clientii nu reclama infractiunea,dar ii "amendeaza" pe cei prinsi sustragand cu contravaloarea produselor sustrase,oprind produsele .
Interesant ar fi ce face societatea,in primul rand ,cu banii si apoi cu produsele.
Chiar daca isi fereste clientii de" belelele"care ar urma unei sesizari a organelor abilitate,evident pentru a-i pastra,mi se pare ca aceasta societate ar trebui controlata de serios de cei care au asemenea prerogative legale.
Inr-adevar , aspectele sesizate de dvs. , r. gabi, sunt foarte interesante. Cum isi aroga aceasta societate comerciala dreptul de a aplica amenzi, daca in schimbul banilor incasati se emite vreo chitanta , unde se duc si cu m se contabilizeaza acesti bani. daca sumele acestea sunt incasate cu titlu de amenda ,este absoul contrar legii , si in opinia mea , fiindca stim bine ca doar anumite organe sunt abilitate sa emita amenzi. Chiar daca aceste palti ii avantajeaza pe hoti, ei nemaiajungand pe amana politiei, totusi, cineva ar trebui sa verifice legalitatea acestei modalitati de sanctionare a celor care sustrag bunuri din magazin .

Alte discuții în legătură

Furt kaulfland Ionuț232 Ionuț232 Acum doua luni de zile am furat cu un prieten niste produse de la kaulfland, o venit poliția am mers la secție mi sa făcut un proces verbal și acum zilele ... (vezi toată discuția)
Ce o sa imi apara in cazier?voi putea intra la pompieri? ionica00 ionica00 in urma cu doua sptamani am furat dintrun magazin impreuna cu un prieten cate doua perechi de sosete. ne-au vazut pe camerele de supraveghere, au chemat ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa raducu1602 raducu1602 Buna ziua. In decembrie 2009 am vrut sa sustrag dintr-un supermarchet 2 obiecte in valoare totala de 20ron, am fost vazut pe camerele de supraveghere si condus ... (vezi toată discuția)