avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Suntem căsătoriți de 5o de ani și avem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Suntem căsătoriți de 5o de ani și avem împreună ...

Bună ziua,
Suntem căsătoriți de 5o de ani și avem împreună 2 copii. Cu toate că sunt copii buni și cu stare materială foarte bună, ne-am făcut fiecare câte un testament legalizat la BIN, lăsându-ne unul altuia tot ceea ce am strâns o viață. Un apartament cu 2 camere, un autoturism și cate 100k lei fiecare deținuți în titluri de stat.
În cazul în care copiii se dovedesc a nu fi chiar atât de buni și vor ataca testamentul, cerând partea de succesiunea conform Noului Cod Civil, cu ce cotă va rămâne soțul supraviețuitor din bunurile enumerate mai sus.
Există vreo cale/formă de a asigura soțul supraviețuitor să rămână cu tot ?
Este etic Codul Civil, care încalcă ultima dorință a unei persoane și lasă la discreția copiilor liniștea și siguranța materială a unui vârstnic de 70-80 de ani?
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 20:30, 1 Decembrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
"nu o sa te îngrijească concubina"
Asta nu știm și nici nu avem garanția ca te ingrijesc copiii.
Concubina cu atât mai puțin. Nici nu e soție, nici nu e ruda de sânge.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista mai puțin sau mai mult, nu ai nicio garantie în cazul niciunuia.
Cazuri și cazuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca concubina a trait cu tine 20 - 30 de ani,te ingrijeste si daca esti operat si daca ai cazut la pat,iar in caz ca ai decedat,pleaca din casa pe care au facut-o poate,impreuna,sau au modernizat-o impreuna etc numai cu valiza cu haine,daca exista copii di relatia anterioara.(valabil si pt el),pt in RO concubinajul nu este recunoscut ca forma de familie nefiind legalizat,cu toate ca este dorinta ambelor parti de a coabita impreuna.
Normal ca te îngrijește. Te mai freacă la un picior și azi și mâine și poimâine, în timp ce "roade".
Dar eu ce-o sa fac când tu nu o sa mai fii, ca vin copiii tai și ma dau afara din casa (casa făcută de mama lor cu tata), dar pe mine cui ma lași?
Și roade, roade, ca de' are și ea copii. Și de ce bătrânul sa nu le lase casa copiilor ei?
Ca copiii lui sunt niște bădărani și niște nenorociți, care nu l-au sunat de 2 zile.
Oho, e plin de doamne "miloase".

Alte discuții în legătură

Testamentul intre soti schimba cotele de mostenire la succesiune? lucian1956 lucian1956 Buna ziua, Doi soti, avand doi copii, isi fac testament unul altuia. \"Las sotului meu (sotiei mele) ... toate bunurile mobile si imobile ce se vor gasi ... (vezi toată discuția)
Întocmirea de testament pentru soțul supraviețuitor! savescuioan@gmail.com savescuioan@gmail.com În ce condiții, soții, deși au urmași, își pot întocmi un testament prin care, în cazul decesului unuia dintre ei, ii pot lăsa soțului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca din prima casatorie a mamei ea avea ca si bunuri ... Fier20 Fier20 Buna ziua,daca din prima casatorie a mamei ea avea ca si bunuri cu tatal meu doua imobile,tatal a decedat,intre timp mama s-a recasatorit,in caz de deces ... (vezi toată discuția)