avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectare hotarare definitiva. Am hotarare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectare hotarare definitiva. Am hotarare definitiva ( 27.10.2023 ...

nerespectare hotarare definitiva. Am hotarare definitiva ( 27.10.2023 )a CA Brasov pentru reintegrare in munca si plata salariilor si tuturor drepturilor banesti din perioada suspendarii CM ( 16 luni ).In data de 9.11 am facut cerere catre angajator cu termen 5 zile pentru plata. Au trecut 30 zile si nu sa facut plata. Nu am inca redactarea hotararii ca sa o pot legaliza si depune unui executor. Ce alte parghii legale am pentru a grabi plata inainte ca angajatorul sa_si declare poate insolventa??? Pot face macar o plangere penala impotriva angajatorului???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 8 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mesajul anterior ati facut refererire la " Releventa juridica a deciziei de reintegrare este data de posibilitatea de a contesta acel act administrativ, in temeiul prevederilor art. 56 alin. (1) lit. e) din Codul muncii,"... temeiul de drept al deciziei de reintegrare este chiar hotararea judecatoreasca ...
Va multumesc pentru precizare si inteleg punctul dvs de vedere. Insa, din ce stiu eu - si va rog sa ma corectati daca gresesc - in cazul unei reintegrari in munca, trebuie angajatorul sa emita o decizie reintegrare. Cu respectiva decizie poate fi de acord angajatul, sau nu. In caz ca nu este, ar avea dreptul sa o atace in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu este de acord, atunci de ce sa mai ceara reintegrarea ?

Contestarea in instanta o poate face numai in situatia in care nu este reintegrat pe postul detinut anterior concedierii , in opinia mea ... dar temiul legal al contestarii este art.268 alin.1 lit.a C.mun.
Contestarea in instanta o poate face numai in situatia in care nu este reintegrat pe postul detinut anterior concedierii , in opinia mea

Totalmente de acord, impartasesc opinia dvs.

Iar daca nu exista o decizie de reintegrare, cum stie domnul in cauza pe ce post a fost reintegrat? Nici nu stie daca a fost reintegrat, de reintegrat efectiv nici nu mai poate fi vorba, netinand cont de cererile impuse la reintegrare.

Iar daca s-ar fi intocmit o decizie de reintegrare, precum ati punctat dvs. extrem de corect, in aceasta puteau fi fost introduse de catre angajator anumite modificari, precum alt post, sau modificari in ce priveste postul. Angajatul ar trebui - in opinia mea - sa aiba dreptul de a contesta aceasta in instanta.

Gresesc in aprecierea mea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Restitutio in integrum ..inseamna repunerea in aceesi functie cu toate drepturile fara modificari .. acestea pot fi efectuate ulterior reintegrarii.
Orice alta modificare, intr-adevar, poate fi sesizata instantei de judecata.

Daca nu exista decizie de integrare, atunci nu are cum sa fie reintegrat, iar salariatul o poate pune in executare cu ajutorul executorului judecatoresc ..in principiu, unele instante acorda plata salariilor pana la data efectiva a reintegrarii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare de drept cim costel58 costel58 In urma pronuntarii irevocabile a unei hotarari judecatoresti de reintegrare in munca, angajatorul a refuzat emiterea deciziei de constatare a incetarii de ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca, proces castagat la curtea de apel iulianmihu69 iulianmihu69 Buna ziua In data de 8.12.2014 am castigat procesului de litigiu de munca, apelul fiind respins ca nefondat, hotararea este definitiva. In urma precesului ... (vezi toată discuția)
Punere in aplicare hotarare definitiva Socrates2 Socrates2 Buna seara! Ce căi legale exista, ce poti face dacă într-un litigiu de muncă, o hotărâre definitivă a Curții de Apel, nu este pusă în ... (vezi toată discuția)