avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara copil lucrand part time
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara copil lucrand part time

Buna ziua, vin catre dumneavoastra cu cateva nelamuri asupra unui caz de pensie alimentara.
Am 21 de ani, student dar tot odata si angajat cu acte si carte de munca de tip PART TIME de aproximativ un an de zile.
Tatal meu (cel care plateste pensia forta de mine in instanta) a aflat ca lucrez si mi-a spus ca ma da in judecat pentru inselaciune pentru ca eu lucrez si el imi trimite pensie alimentara.
Nelamurile mele sunt:
1. Eu pot pati ceva din punct de vedere legal? Pot fi dispus sa ii inapoi banii pe un an de zile pe care i-a trimis el?
2. Ce pot face in caz ca sunt dat in judecata?
3. Care ar putea fi cazurile in cazul de fata, pentru ambele parti?
Da, tatal meu este nevoit sa mi plătească pensia alimentara pana la terminarea studiilor, nu pana la 18 ani.
Dar incontinuare o incertitudine este: daca tatal meu ma da in judecata, eu pot ajunge sa i dau banii inapoi pentru perioada in care am lucrat?
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va da in judecata trebuie sa va aparati. In principiu, nu. Dar nu puteti anticipa motivele concrete pe care si-ar intmeia actiunea si probele ca sa stiti sigur ce se va intampla.
Va întreb asta deoarece el încearcă să mă șantajeze sa i dau banii înapoi, dacă nu va deschide proces și ca voi pierde și voi fi nevoit să îi dau dublu înapoi.
Situația mea materială nu este foarte strălucită, iar pensia alimentară nici atât (200 de lei pe lună) și nu vreau să i dau banii înapoi dacă știu ca în instanță am șanse mari de câștig dacă mă apăr
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimeni nu va poate asigura de o solutie sau alta a instantei, cu atat mai mult cat procesul nu a fost deschis si nu se cunosc probele si motivele, Recomandarea mea este sa nu ii restituiti pensia, sa va dea in judecata daca considera, instanta nu va poate in niciun caz obliga sa ii restituiti dublul.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu ii dati banii inapoi, are impresia ca stai pe 200 de lei ai lui ??
Sa te dea in judecata, aduci adeverinta cu cat castigi ca banuiesc ca nu castigi in part time prea mult si ceri sa se mareasca pensia raportat la minim pe ec.

apasa pe raspunde, nu pe citeaza!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Larisa adela Vasile Larisa adela Vasile am18 ani si sunt in clasa a12a si as vrea s stiu daca mai primesc pensie alimentara dupa terminarea liceului? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters343338 ContSters343338 Platesc pensie alimentara copilului meu incadrat intr-o forma de invatamant superioar si am aflat ca pe o perioada de un an si jumatate - mai exact din luna ... (vezi toată discuția)
Tată plecat in germania Iuliamarza Iuliamarza Bună ziua, aș avea nevoie de niște lămuriri. Am 20 de ani, părinții mei sunt divorțați, iar tatăl meu este plecat în Germania. Până la vârsta de ... (vezi toată discuția)