avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vreau sa imi fac reabilitarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vreau sa imi fac reabilitarea

Vreau sa-mi fac si eu reabilitarea judecatoreasca dar nu sunt sigur ca se poate(daca a trecut termenul) si nu as vrea sa fac pasul asta si sa fie respinsa cererea ca din cate am inteles o sa mai pot sa fac inca una abia peste un an. Asa sa incepem. Am fost arestat pe 29 septembrie 2003 pentru 2 fapte in acelas dosar si condamnat la 3 ani din care am executat 2#-o, m-am eliberat pe 11 oct 2005 de atunci am fost baiat cuminte si nu am mai avut probleme cu legea,am avut si cateva locuri de munca in fine de asta o sa ma ocup eu ceea ce ma intereseaza e daca pot sa fac acea cerere iar daca nu cand o sa se poata. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:21, 31 Ianuarie 2010
Cecivlad a scris:

de la data cand s-ar fi implinit termenul legal de 3 ani , adica 05.04.2007.

Conform art. 136 Cod penal, calculul se face de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei principale.
Adica 11 oct. 2005+5, 1/2 ani= 11 apr. 2011
Pai din cate am inteles pedeapsa a fost de 3 ani nu de 5.
Cecivlad a scris:

Pai din cate am inteles pedeapsa a fost de 3 ani nu de 5.

Da, 3 ani, din care jumatate se adauga la termenul de reabilitare de 4 ani = 5 ani jumate.
Da exact dar aceasta se calculeaza de cand a luat sfarsit executarea nu de cand a fost eliberat conditionat.
In 05.04.2007 ar fi trebuit sa isi fi terminat de savarsit pedeapsa. Aceasta este data de la care incepe sa curga termenul de 5 ani si jumatate. Daca am calculat corect termenul la care poate cerere reabilitarea este dupa 05.10.2012.
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
Cecilia Popa, Avocat
Deci ca sa inteleg si eu 2011 sau 2012
Da pedeapsa a fost de 3 ani si din cate am inteles la o pedeapsa pana in 5 ani trebuie sa treaca 4 ani si inca jumatate din pedeapsa ramasa definitiva ceea ce ma intereseaza e data de la care incep sa calculez. Data de la care m-a arestat 29-09 2003, data la care s-a dat sentinta definitiva 05-04-2004 ,data la care m-am liberat conditionat 11-10-2005 sau data la care trebuia sa se termine sentinta29-09 2006

Alte discuții în legătură

Prescriptie tariq tariq buna ziua,,am primit pedeapsa la art 215 cp (inseleciunea) de 3 ani cu executarea pedepsei prununtarea definitiva afost la data de 03/11/2004. doresc sa aflu ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea bebe121 bebe121 buna ziua,dupa cat timp se poate cere reabilitarea in cazul in care am fost condamnat pe 208 209 cp la pedeapsa de 6 ani la care am ramas definitiv in 2004 si ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca mihai1999 mihai1999 Buna-ziua, As dori sa stiu cand ma pot reabilita pentru o infractiune savarsita in anul 2002, dar ramasa definitiva in anul 2003, la care am fost condamnat ... (vezi toată discuția)