avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Cum se poate proceda in situatia in care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Cum se poate proceda in situatia in care printr-un ...

Buna seara! Cum se poate proceda in situatia in care printr-un act judecatoresc obtinut "pe relatii", in care s-au musamalizat aspecte , implicat involuntar fiind un copil minor, asupra caruia i s-au oferit drepturi unui parinte care nu si-a asumat responsabilitati din nici un punct de vedere(material, moral, etc.)ani de zile? Copilul nu doreste sa onoreze vizitele impuse de cineva prin prisma unui act, tinand cont de faptul ca nu a trait nimeni faptele , injuriile, amenintarile aduse parintelui care s-a ocupat de cresterea, educarea, confortul copilului?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: laura1964 , utilizator 10:30, 5 Februarie 2024
Buna dimineata! Cui si unde trebuie sa ma adresez in situatia in care copilul refuza sa mearga la vizita unui parinte doar cu numele, care s-a sustras prin orice mijloace de la atributiile parintesti, invocand diferite motive( ca nu are venit, nu lucreaza, chiar si cu exeutor judecatoresc. Nu a fost prezent in viata copilului din nici un punct de vedere normal, moral, etic.,insa are drepturi?Multumesc.

gi-jane2 a scris:

Înțeleg ca a trecut ceva timp de la judecata, puteti cere schimbarea programului de vizita.

Buna seara! Cum pot recupera suma pe care nu a achitat-o conform unui act notarial, fiind vorba despre ani in care nu a contribuit cu nimic pentru confortul si tot ce tine de suportul unui minor? Multumesc.
Prin executorul judecatoresc puteti recupera suma pt ultimii 3 ani, asta daca se găsesc venituri sau bunuri pe numele lui.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
Executorul judecatoresc nu a gasit nimic pe numele lui, acum 6 luni; a trecut totul pe numele concubinei, care e si considerata martor in proces.E posibil asa ceva? Ar trebui sa reiau demersuri cu privire la executorul judecatoresc, pentru a mai putea recupera ceva? Pentru partaj, se deschide un alt proces? Nici pe acesta nu l-am intentat, in situatia in care am mers pe principiul ,,nu te deranjez,nu iti cer nimic, doar sa ne lasi in pace, liniste, nu ma deranjezi.Evident ca a fost exact contrariul.Multumesc.
Copilul a fost la vizita, fortat de insistentele "dlui" si a politiei, care nu stie, de fapt, de ce refuza contactul verbal, vizual cu "tatal";nu intrea nimeni in detalii, acestea fiind esentiale.S-a intors cu promisiuni, pe care a trebuit sa le onorez, pentru linistea noastra; bombardat cu intrebari, nu pentru a lamuri ceva, ci pentru a controla situatii, aspecte. "Dl" nu are pentru copil bani de o masinuta, "e prea scumpa", 42 lei; insa incaseaza de la banca, cu concubina, mii de lei, copilul fiind martor. Nu se face rau cu buna stiinta, dar se pozeaza in "bun samaritean"?Cine e problema, de fapt?

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand un copil minor nu doreste sa plece la celalat parinte? JulieC JulieC Tatal copilului are o ordonanta presedentiala cu drept de vizitare de doua ori pe saptamana. O pune in aplicare cand doreste o data la 2-3 luni. Fetita are 8 ... (vezi toată discuția)
Va rog din suflet ajutor / incuviintare executare silita brokenangel brokenangel Buna seara, Va rog ajutati ma sunt intr-o situatie disperata, ma aflu intr-un proces complicat de partaj si de asemenea sunt intr-o situatie destul de grava in ... (vezi toată discuția)