avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Noi vrem sa dezbatem o succesiune după ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Noi vrem sa dezbatem o succesiune după urma bunicilor.Am ...

Bună ziua,
Noi vrem sa dezbatem o succesiune după urma bunicilor.Am fost la un notar și ne.a spus ca exista un dosar de succesiune pe numele bunici la alt notar.Ne.am interesat de dosar la notarul respectiv,dosarul nu este soluționat, deci nu este pus pe rol.
Ce trebuie sa facem pentru a transfera dosarul la notarul cu care noi vrem sa lucram în cazul în care notarul care are dosarul nu vrea sa.l transfere?
Menționez ca dosarul nu este soluționat, nu este pus pe rol!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:29, 2 Februarie 2024
Bună seara ,
Dacă citești mai atent ,în comentarile de mai sus,am specificat ca s.a mers la notar pentru dezbatera succesiunii ,dar nu s.au înțeles și s.a dezbătut la Tribunal
Nu am ce sa dezbat la notarul respectiv,s.a băgat niște acte ,,fictive"ce le.a inregistrat....notarul practic nu are nimic ,decât dosarul inregistrat
Succesiunea s.a făcut la Tribunal atunci și noi ce vrem sa dezbatem acum pe numele defunctului ,,bunica noastra"numai este nimic....pământuri este decât casa bătrânesc care este băgată și Ea pentru ca a construit-o cu bunicul.
Încă o data întreb, dacă ne lovim de refuzul notarului Ce trebuie făcut mai departe?
Mulțumesc!

raluk0207 a scris:

Dezbateti succesiunea acolo.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru primul defunct (la succesiunea căruia nu v-ați înțeles și a cărui dosar a fost suspendat la notar) ați spus că ați dezbătut succesiunea la instanță.
Deci aveți o hotărâre judecătorească.
Așadar, nu mai are absolut nicio importanta ce s-a întâmplat cu dosarul la notar.

Pentru al doilea defunct, dezbateti acum la notar.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2024
raluk0207, utilizator
Bună ziua,
Și dacă notarul nu vrea sa.l scoată de la camera notarilor......se încăpățânează,
Noi nu putem sa mergem la alt notar pentru ca apare dosarul la camera notarilor
Ce putem face?
Unde sa ne adresam?
Pentru ștergerea de la camera notarilor!!!

Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
Bună ziua,dacă eu am făcut dovada ca sunt mostenitor al bunicii, bunicul meu la camera notarilor pentru mutarea dosarului la alt notar ,mai este nevoie de certificat de calitate de mostenitor?
Cu stima

IonCatalin12 a scris:

Bună ziua,
Și dacă notarul nu vrea sa.l scoată de la camera notarilor......se încăpățânează,
Ce putem face?
Unde sa ne adresam?

IonCatalin12 a scris:

Bună ziua,
Ce putem face?
Unde sa ne adresam?

Nu se șterge niciodată. Odata deschisa procedura succesorala la notar, ramane deschisa.
Dosarul doar se transfera de la un notar la altul, cu diferite soluții, în funcție de caz (finalizare, suspendare, repunere pe rol, amânare etc.)
Dar nu se șterge niciodată aceasta deschidere a procedurii notariale.

Alte discuții în legătură

Succesiune SOFRAN SOFRAN Buna ziua, In noiembrie 2016, a decedat tatal meu, ca si mostenitori este mama mea, fratele meu si eu. In luna ianuarie 2017respectiv in data de 12.01.2017 ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! ce pot face pentru a schimba notarul, la care a ... marian24gam marian24gam Bună seara ! Ce pot face pentru a schimba notarul, la care a fost repartizat dosarul de succesiune, după moartea tatălui meu ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Succesiune...cum trebuie procedat stefan_gheorghe stefan_gheorghe Tatal meu a murit in anul 1972, de atunci nu s-a facut succesiunea. Mama impreuna cu mine si sora mea, vrem sa facem succesiunea pe 1000 mp + casa 3 camere. ... (vezi toată discuția)