avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul ameninta cu evacuarea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul ameninta cu evacuarea


Proprietarul apartamentului în care locuiesc dorește să mă dea afară pentru că nu îl plac ca persoană.

Menționez că am un contract pe 1 an, sunt la jumătatea acestuia și nu am încălcat termenii contractului.

Am avut o ceartă aprinsă, deoarece acesta mă amenința să plătesc o femeie de serviciu pentru că nu fac curățenie cum trebuie (praf pe marginea prizei, o dungă murdară în lateralul aragazului... chichițe). Curățenia generală o fac ca o persoană normală.
Cel mai recent răspuns: hhs , utilizator 21:48, 31 Ianuarie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
hhs, de acord cu dumneavoastra, daca defectul a fost generat de utilizarea necorespunzatoare a echipamentului.
Daca apartamentul a fost inchiriat ca "mobilat si utilat", atunci chiri acoper asi utilizarea echipamentelor - deci si uzura acestora. Asa ca, in cazul in care un echipament se defecteaza ca urmare a utilizarii normale, e responsabilitatea proprietarului ca readuca bunul in cauza inapoi la starea de functionare, intr-un termen rezonabil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CAPITOLUL V
Contractul de locaţiune
SECŢIUNEA 1
Dispoziţii generale
Art. 1788
Sarcina reparaţiilor

(1) Locatorul este obligat să efectueze toate reparaţiile care sunt necesare pentru a menţine bunul în stare corespunzătoare de întrebuinţare pe toată durata locaţiunii, conform destinaţiei stabilite potrivit Art. 1799.
(2) Sunt în sarcina locatarului reparaţiile locative, a căror necesitate rezultă din folosinţa obişnuită a bunului.
(3) Dacă, după încheierea contractului, se iveşte nevoia unor reparaţii care sunt în sarcina locatorului, iar acesta din urmă, deşi încunoştinţat, nu începe să ia de îndată măsurile necesare, reparaţiile pot fi făcute de locatar. În acest caz, locatorul este dator să plătească, în afara sumelor avansate de locatar, dobânzi socotite de la data efectuării cheltuielilor.
(4) În caz de urgenţă, locatarul îl poate înştiinţa pe locator şi după începerea reparaţiilor, dobânzile la sumele avansate neputând curge decât de la data înştiinţării.
Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2024
latka, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"pop_m"
da, dar este valabila in cazul unei pensiuni sau a unui hotel mentinerea permanenta in stare de folosinta a dotarilor. Astfel chiria ar fi de 200-300 lei pe zi si nu de 200-300 euro pe luna! Da se inchiriaza locatia utilata si mobilata, ( acest lucru este in beneficiul chiriasului care se poate muta de a doua zi fara sa tot care mobila si aparatura dupa el) insa asta nu inseamna ca daca se strica ceva proprietarul a doua zi il inlocuieste!!!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar daca la inchiriere, pune de exemplu o masina de spalat care era veche deja, uzata fizic si moral, reparata de n ori pe cheltuiala chiriasului, iar la un moment dat, mesterul spune ca aceasta nu se mai poate repara...cine e dator sa o inlocuiasca? chiriasul sau proprietarul? eu zic ca proprietarul, ca doar chiriasul nu isi ia masina de spalat si o cara dupa el la terminarea comtractului. Se poate si sa o ia cu el...dar nu e ok. Zic eu.
"hdanny"
pai tocmai acest lucru l-am spus in postarea anterioara! Darea si luarea in chirie este un consens intre doua parti. Daca chiriasului nu ii mai convin conditiile( s-a stricat masina de spalat, televizorul nu este 4k, etc.) este liber sa plece!! Pe langa repararea aparatelor care s-au defectat mai este si procesul de cautare a mesterilor, transport aparat in service, cautare piese sau alte aparate, achizitionare, etc. ....... or nimeni nu este sluga nimanui sa stea la dispozitie, nici chiriasul , dar nici proprietarul. Partea cu cine repara lucrurile defectate pe perioada inchirierii se rezolva in mod amiabil sau daca nu o stabileste instanta. Nu este suficient sa ai dreptate, trebuie ca sa ti-o si acorde cineva!!!

Alte discuții în legătură

Reparatii si diverse alte chestii in cazul unei inchirieri miki3 miki3 As dori sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul unui apartament inchiriat in cazul in care se intampla urmatoarele chestii neplacute si care ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)
Reparatie centrala termica. responsabilitatea chiriasului sau a proprietarului Razvan_Con Razvan_Con Buna ziua. In urma cu o saptamana centrala termica a garsonierei unde sunt chirias s-a defectat dupa ce a functionat timp de aproximativ 10 zile. (pana ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere apartament. cornel2 cornel2 cum se incheie un contract de inchiriere fara a avea probleme cu chiriasul, si cum se reziliaza contractul daca apar probeme??? multumesc anticipat. (vezi toată discuția)