avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul ameninta cu evacuarea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul ameninta cu evacuarea


Proprietarul apartamentului în care locuiesc dorește să mă dea afară pentru că nu îl plac ca persoană.

Menționez că am un contract pe 1 an, sunt la jumătatea acestuia și nu am încălcat termenii contractului.

Am avut o ceartă aprinsă, deoarece acesta mă amenința să plătesc o femeie de serviciu pentru că nu fac curățenie cum trebuie (praf pe marginea prizei, o dungă murdară în lateralul aragazului... chichițe). Curățenia generală o fac ca o persoană normală.
Cel mai recent răspuns: hhs , utilizator 21:48, 31 Ianuarie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@hhs, ați dat un articol de lege pe care ori (1) nu l-ați citit atent, (2) nu l-ați înțeles sau (3) ați încercat cu el să luați ochii celorlalți, poate nu se prind. Doar că s-au prins și v-au și atras atenția: acel articol de lege spune că este obligația chiriașului să suporte reparația bunului închiriat dacă deteriorarea este consecința folosirii NECORESPUNZĂTOARE. Chiar ăsta e cuvântul din lege. Și este o condiție sine qua non. Adică în toate celelalte cazuri în care se produce o deterioare și nu este consecința folosirii necorespunzătoare, reparația trebuie să o facă proprietarul. De ce? Pentru că un alt articol de lege (căci, ce să vezi, sunt mai multe!) spune că proprietarul trebuie să-i asigure chiriașului folosința bunului închiriat, la nivelul la care acesta a fost avut în vedere la semnarea contractului de închiriere.

Iar îmbogățirea fără justă cauză apare, hopa, în Codul civil, care în mod uimitor este o lege, și reglementează toate situațiile în care în relațiile dintre persoane una obține un avantaj material peste ceea ce trebuia să obțină. Astfel, dacă un proprietar închiriază un apartament și o mașină de spălat, pentru care convine cu chiriașul o anumită chirie, iar mașina de spălat se strică, fără ca defecțiunea să fie imputabilă chiriașului, cum spuneam proprietarul e obligat să repare mașina de spălat, căci s-a obligat prin contract contra chiriei X să dea spre folosință chiriașului două bunuri funcționale. Dacă nu rezolvă cu reparația mașinii de spălat, câtimea din chirie corespunzătoare acesteia nu ar mai trebui plătită. În schimb, dacă acel proprietar încasează doar pentru apartament toată chiria, deci și partea corespunzătoare mașinii de spălat, el încasează o chirie pentru care nu mai contraprestează. Mai pe românește, ia niște bani degeaba. Asta se numește îmbogățire fără justă cauză și produce niște consecințe juridice.
Cea mai completa explicatie si mai avizata este la domnul avocat. Ceilalti doar ne dam cu parerea.
Din păcate dvs. Nu ați citit ce a scris inițiatorul topicului, la ce s-a referit, de unde a plecat neînțelegerea cu proprietarul. Din păcate legea în România este interpretabila. Dacă punea întrebarea proprietarul locuinței îi dadeati dreptate lui și aduceați argumente în acest sens. Nici măcar Nu știți ce prevede contractul de inchiriere!!! La o postare anterioară am specificat ca de la prevederile legale se pot face derogări prin contract, care în fața Justiției are uneori o valoare mai mare decât legea! Poate prin contract chiriașul se obliga să cumpere un alt aparat în cazul defectării celui din locuință? Explicațiile dvs. din ultimul post induc grav în eroare.
Deh, defect profesional! :)
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2024
hhs, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii si diverse alte chestii in cazul unei inchirieri miki3 miki3 As dori sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul unui apartament inchiriat in cazul in care se intampla urmatoarele chestii neplacute si care ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)
Reparatie centrala termica. responsabilitatea chiriasului sau a proprietarului Razvan_Con Razvan_Con Buna ziua. In urma cu o saptamana centrala termica a garsonierei unde sunt chirias s-a defectat dupa ce a functionat timp de aproximativ 10 zile. (pana ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere apartament. cornel2 cornel2 cum se incheie un contract de inchiriere fara a avea probleme cu chiriasul, si cum se reziliaza contractul daca apar probeme??? multumesc anticipat. (vezi toată discuția)