avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Referitor la TVA si impozit la vanzare terenuri ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Referitor la TVA si impozit la vanzare terenuri intravilane (un ...

Referitor la TVA si impozit la vanzare terenuri intravilane (un teren, doua, trei, etc.) de catre o persoana fizica:

Cand esti platitor de TVA? (exemplu, daca vand doua/trei terenuri intr-un an calendaristic sau fiscal, care an e luat in considerare si exista plafon peste care se percepe TVA, cum am citit despre plafon de peste 65.000 de euro), la vanzare de terenuri intravilane, va rog?

Cat e TVA-ul la terenuri intravilane, va rog?

Cat impozit se plateste la vanzarea de teren intravilan (din ce stiu e 1% din toata valoarea, indifferent de valoare / nu e plafon peste care se impoziteaza, pentru teren achizitionat in ultimii trei ani si 3% la teren achizitionat peste trei ani in urma?), va rog?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:15, 7 Iulie 2024
deci, din ce am inteles, doar daca vinde doua parcele in acelasi an, dar daca vinde unul pe an, mai trebuie sa isi faca pfa si sa ia cod de tva? si totusi, terenul este pe persoana fizica , iar veniturile si taxele pe pfa?
Doar TVA se plătește pe CUI al PFA. Celelalte, impozit și contribuții sociale, se plătesc pe CNP al persoanei fizice prin declarația unică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren construibil sau neconstruibil deci platitor sau nu de tva ? sorin1977 sorin1977 am vandut mai multe terenuri si depasesc suma de 35000 de euro dar in momentul vanzarii terenurilor in contractul de vanzare cumparare scria teren arabil ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica, vand teren intravilan construibil - platesc tva? tlc tlc Salut, Am doua loturi de teren intravilan in Popesti Leordeni pe care as vrea sa le vand. Terenurile au fost achizitionate in 2004, iar in contractul de v/c ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartamente primite donatie - plata tva? daniel_mak3 daniel_mak3 Am primit de la tatal meu donatie 3 apartamente intr-un bloc nou dar m-am hotarat sa le vand pentru a cumpara o casa. Am citit ca daca vinzi mai mult de 2 ... (vezi toată discuția)