avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine umreaza la succesiune in urmatorul caz. Parinti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine umreaza la succesiune in urmatorul caz. Parinti decedati ...

Cine umreaza la succesiune in urmatorul caz.

Parinti decedati au un singur copil, mama decedata in 2019, tatal decedat in 2023.
Daca singurul copil renunta la mostenire urmeaza fratele mamei sau sora tatalui?
Fiecare parinte are doar cate un frate/sora in viata.

Teoria mea era ca daca copilul renunta dezbaterea facandu-se ca si cum tatal ar fi in viata (pentru ca nu a fost dezbatut niciodata) totul va reveni tatalui si apoi surorii tatalui

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dora1987 , utilizator 09:55, 8 Februarie 2024
mama, ce scarpinatura...
daca renunta la succesiunea tatalui, se poate revoca declaratia la cererea creditorului.
Da, intradevar viata ne ofera scarpinaturi cand nu tratam problemele la vremea lor. Din pacate niciodata nu e prea tarziu asa ca incercam sa gasim solutii incat sa rezolvam un procent din totalul produselor in functie de prioritati.

gi-jane2 a scris:

mama, ce scarpinatura...
daca renunta la succesiunea tatalui, se poate revoca declaratia la cererea creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)