avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Va rog din suflet sa ma ajutați, tatăl ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Va rog din suflet sa ma ajutați, tatăl meu are ...

Bună ziua! Va rog din suflet sa ma ajutați, tatăl meu are o locuință de la părinții lui lăsată pe numele lui, o pensie decenta sub decenta chiar, a cunoscut o doamna care îl tot tatonează sa se mute impreuna dar ca nu vrea sa fie data afara din casa când tatăl nu va mai fi sa vrea sa rămână acolo pentru ca îngrijește tatăl, menționez ca tatăl este cardiac cu preinfarct dar este deplasabil, mănâncă singur își face piața singur,etc.. i-am spus sa se mute asa sa conviețuiesca asa,dar nu vrea iar el parca ar fi de acord cu ea,. Am purtat o discuție în care i-am expus situația și spunându-i sa stea asa cu el, ea nu are absolut nici o sursa de venit, a zis ca nu se muta decât cu act ei sau nepoților ei. Consider aceasta fapta ca și înșelăciune nu știu cum sa fac cu ea as vrea sa nu îmi plimb tatăl la politie pentru ca are problemele cardiace, dar nu vreau nici sa aive probleme cu ea. Mulțumesc mult pentru înțelegere.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu i-as constitui drept de uzufruct, doamna nu a stat o zi, nu l-a ingrijit, poate tata moate maine dupa ce ii da drept de uzufruct si fiul trebuie sa o tina pe doamna pana la deces.
Apoi, doamna nu are niciun venit, deci nu e vb ca il va ingriji pe degeaba si nici nu se muta ca sa il ingrijeasca ca nu are nevoie de asa ceva, daca se muta, se muta sa convietuiasca. Nu e normal ca pt asta sa aruncam cu drepturile.
Lacomia nu e la fiu.
A... daca statea de ceva timp, ar fi convietuit impreuna niste ani, , da se pune problema ca la batranete sa nu se vada femeia data afra, dar nu suntetm in acel cas i slacomia nui e la fiu care fiu se poate trezi cu tata la usa ca l-a dat doamna cea draguta afara dupa ce s-a facut cu acet pe casa.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2024
gi-jane2, moderator
De ce nu aveti dumneavoastra grija de tatal dumneavoastra. E bine cand nu va mai fi sa luati dumneavoastra averea. Daca nu il ingrijiti cand veti mosteni averea dansului dar a avut altcineva grija de el asta ce este?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea rezervei succesorale teslovan florentina teslovan florentina Cum se poate dovedi incalcarea rezervei succesorale ? tatal meu facand un contract de vc cu uzufruct viager nepotului meu pe toata averea lui? Eu nu beneficiez ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Sunt căsătorită de 15 ani cu soțul meu care are un băiat ... Lyngu Lyngu Sunt căsătorită de 15 ani cu soțul meu care are un băiat dintr-o altă căsnicie. El a moștenit un imobil pe care noi doi l-am recondiționat și ... (vezi toată discuția)