avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca - nulitatea absoluta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca - nulitatea absoluta

1) Daca pierd la tribunal litigiul de munca atunci in recurs la curtea de apel pot invoca si alte exceptii de procedura anume "nulitatea absoluta" prevazuta de art. 76 codul muncii?

2) In dreptul civil se admite a se invoca exceptii de fond ?

(SECTIUNEA 7 - Controlul şi sancţionarea concedierilor nelegale
Art. 76. [efectele concedierii nelegale]
Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.)
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:26, 8 Februarie 2010
SC X SRL

DECIZIA DE CONCEDIERE nr.
SC X SRL reprezentata prin Administrator

Avand in vedere
1) prevederile Legii 31/1990 cu privire la organizarea , functionarea si conducerea SC-urilor, cu modificarile si completarile ulterioare
2) desfiintarea locului de munca ocupat de salariat ca urmare a reorganizarii activitatii, asa cum rezulta din Hotararea Consiliilor de Administratoe ale asociatilor din data de 09.12.2008
3) adresa nr prin care angajatorul a solicitat sprijinul ALOFM in vederea redistribuirii salariatului corespunzator pregatirii sale profesionale
4) preavizul nr.. transmis prin posta la data de si luat la cunostiinta de catre salariat, prin confirmarea de primire din 15.12.2008
5) in temeiul art 65 alin 1 din Legea 53/2003 (Codul Muncii)

DECIDE:

Art 1. incepand cu... ,data la care expira cele 20 de zile lucratoare de preaviz acordate conform art. 64 alin 2 din CCMU la nivel N 2007-2010 inceteaza contractul individual de munca inregistrat la ITM, pe functia de..., ca urmare a reorganizarii activitatii in temeiul art 65 alin 1 din Legea 53/2003 (Codul Muncii)
Art 2 conpartimentele juridic, resurse umane si dept. financiar vor duce la indeplinire prezenta decizia de concediere
art 3 impotriva prezentei decizii de concediere, salariatul se poate adresa cu plangere la Tribunalul Bucuresti, in 30 de zile de la comunicare.

administrator
semnatura
stampila
(atat)

Salariat - lipsa semnatura

Iar
In preaviz

"Nu va putem oferi alt loc de munca deoarece in cadrul companiei nu exista posturi vacante.."

"beneficiez de un salariu compensatoriu"

"la finalul preavizului c.i.m. va inceta cf art 65 alin 1 din Legea 53/2003 - Codul muncii, din motive care nu tin de persoana angajatului, ca urmare a desfiintarii locului dumneavoastra de munca."

"Reorganizarea, ca urmare a schimbarii strategiei de dezvoltare a proiectele existente si viitoare" este baza reala si efectiva pentru concediere ?
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
1) in mod tendentios se denatureaza sensul cuvantului "restructurare", prin aluzia tendentionasa la reorganizarea juridica, dorindu-se o confuzie clara
2) profesional nu am gresit cu nimic

3) faptul ca am 2 avertismente e treaba mea, dar , oricum nu sunt 3....
4) restructuare e ok - ma trimite pe alt post - dar asta nu e sinonim cu concediere sau motiv "real si serios" de concediere.
5) am inteles ca nu e din motive care tin de persoana angajatului......si motivele astea unde sunt pana la urma?? restructurarea care este o "reorganizare denaturata...." nici de cum juridica ( reorganizare juridica), schimbarea strategiei firmei insemna ca: ei dau celorlalti angajati traducerile si... asta e.....eu trebuie sa inghit " reorganizarea" si desfiintarea postului
6) exista concediere legala in romania? :)
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
Restructurarea poate insemna si desfiintarea unor posturi , care implicit duce la concediere.
Exista si concedieri legale :)
Nu vreau sa par insistent, dar incerc sa ma "apar". Atunci cand se reorganizeaza prin schimbarea strategiei (chiar si atunci, indiferent de motivele "serioase si reale" , care stim ca ascund milioane euro care sunt in spatele afacerilor concrete), angajatorul t r e b u i e sa "ofere un alt post tot in firma", oare de ce? De ce nu il concediaza direct pe angajat, fara sa se mai deranjeze sa ii ofere posturile disponibile din firma, fara sa faca acest gest, interpretat ca obligatoriu si indiscutabil (chiar daca si angajatul poate sa isi caute singur de lucru). Sensul este sa il angajeze imediat pe alt post disponibil. Care este sensul obligatiei de a oferi alt post care e disponibil in firma? Mergem mai departe

Am inteles sa ma concedieze legal pentru trei abateri, pentru nereguli profesionale - dar nu e cazul.
De restructurat poate sa restructureze la infinit, daca asta inseamna doar sa ma mute in alt departament.

Dar desfiintarea de posturi, inteleg ca este alta...procedura cu motive reala si serioase.

Confuzia cu falsa "reorganizare juridicara" de unde provine imprumutarea termenului de "reorganizare"... este...denaturata, doar ca sa induca in eroare in mod tendentios..

Au creat un post si tot ei il desfiinteaza. Atunci de ce l-au mai creat? Au dificultati economice. Atunci de ce nu a scris asta in Decizia de concediere - motivul serios si real este "dificultatile economice ale firme - reducerea la jumatate a cheltuielilor cu personalul'"
(Se poate oare face analogia cu: un bebelus nascut, nu poti sa il mai omori, chiar daca l-ai facut tu?).

Cauza reala si serioasa a concedierii este desfiintarea postului, iar cauza reala a desfiintarii postului este concedierea.
Ambele din motive economice, se intelege, dar nu scrie in decizia de concediere.
Unde sunt motivele reale si serioase?
Putem spune ca motivele reale si serioase pt o reorganizare e chiar reorganizarea insasi? Motivul nu poate fi reorganizarea insasi, personificata - de dragul schimbarii strategiei.

Peste tot in strategia lor - pe care nu au dreptul sa o aduca in instanta separat de decizia de concediere - ei vor sa fie cea mai buna firma din romania: o daca au 2 proiecte in derulare, apoi aceleasi proiecte au inghetat, apoi sunt in faza terminala, - nimeni nu mai intelege "nimic"

"Te-am concediat ca asa am vrut eu si ti-am desfiintat si postul si am dat la colegi ce aveai tu de lucru, care si asa nici ei nu prea au de lucru ".

Noi mai stim un lucru:
Daca vin la serviciu si am de lucru muncesc. Dar daca nu am de lucru - asta nu inseamna ca nu imi primesc salariul ! Pur si simplu sunt in firma - disponibil. Deci nu dati pe mine vina ca ma prezint la serviciu si sa primesc salariul. Dati vina pe angajator care m-a angajat. El a creat postul. Nici el nu are nici o vina ca are sa imi dea de lucru sau nu. Singura mea obligatie e sa vin la serviciu. Strategia angajatorului e sa imi dea de lucru. Nici el nu are nici o vina ca e criza.

Poate si eu daca eram un milionar as fi facut identic si la indigo, cum a procedat firma care m-a concediat. Dar n-a fost sa fie sa imi reduc la jumatate cheltuielile cu personalul., din cauza crizei, care "exista". Pentru judecatori cauza crizei este un motiv serios si real?

"Criza" redemunita restructurare si reorganizare, e un motiv juridic?
Oare crizele nu vin si trec...? Daca vin si trec...asteptam sa treaca... atunci... cu mine ce are...

Din cauza traducatorului nu isi fac ei vanzarile.... "frumoasa idee", sa vedem cum o demonstrez :)

Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
Care sunt concedierile legale in Romania? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Desfiintare locului de munca Q&A Q&A Este legala incetarea CIM determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat pe motive de reorganizare a activitatii (art 65 din codul muncii) ... (vezi toată discuția)
Concediere desfiintare firma silvia99 silvia99 va rog frumos, desfiintam un pct de lucru din motive financiare. pentru ca angajatii sa beneficieze de indemnizatie de somaj, in baza catrui articol din CM ... (vezi toată discuția)
Concediere din vina angajatorului free33mind free33mind Buna ziua! Asi dori sa stiu daca este corect sa ti se spuna ca daca nu pleci de la firma la care esti angajat atunci ti se desface CIM pe motiv ca s-a ... (vezi toată discuția)