avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, Am un apartament in regim hotelier pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, Am un apartament in regim hotelier pe platforma Aibnb ...

Buna seara,
Am un apartament in regim hotelier pe platforma Aibnb pentru care am primit aprobarea vecinilor limitrofi si obtinut Certificatul dr functionare de la Ministerul Turismului si Antreprenoriatului.
Asociatia de proprietari a facut o adunate generala in care au stabilit o taxa de 200 Ron lunar pentru "Imbunatatiri confort" si mi au cerut sa semnez un "Acord"
Eu am refuzat dar am pe nota de plata de intretinere aceasta suma.
Am cerut explicatii la Asociatie prin mail dar nu mi au raspuns.
Este corect ca Asociatia de Proprietari sa mi tacseze aceasta suma?
Cel mai recent răspuns: Ovideel , utilizator 17:41, 18 Iulie 2024
Domnul Latka hai sa incerc eu sa va lamuresc de unde apare afectarea proprietatii comune si trafic de persoane prin linkuri cu probleme semnalate de altii.

1
Azi inchiriezi la o singura persoana. Maine la 2 persoane .Poimaine la unul care vine cu inca 5 6 insi (vezi raspunsul Ricadinas cand argumenteaza KING SIZE BED (in america nu conteaza cati stai la hotel daca are denumirea asta in optiunile camerei. Poti face ceonferinte doar sa fie liniste .
Daca nu il credeti verificati discutii mai vechi unde ati raspuns
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Unde oamenii se plang ca inchiriaza la o persoana si vin 10 si vor sa puna camere in holul apartamentului pentru a putea sa controleze cati vin.
2
Vreai sa ii lasi cheia de la intrare sau card sau cheie card etc de la usa undeva intr-o cutie speciala montata unde altundeva decat pe peretii exteriori proprietate comuna.
vedeti discutia
www.avocatnet.ro/forum/discu...
3
Zgomotul produs si distrugeri etc inca unii proprietari ajung sa se mute. www.avocatnet.ro/forum/discu...

@w_v_w_v
1. Am specificat clar , pentru o garsoniera se poate face conventie pentru 2 persoane. Aia cu , DACA vin 5-6, 10, 1000, e povestea drobului de sare (de Ion Creanga), va recomand lectura. Nu se face trafic. Proces de intentie.
2. Nu e vreo problema, proprietarul nu pune nici o cutie, pe proprietatea comuna, sunt metode alternative de a rezolva problema accesului. Nu se foloseste proprietatea comuna, povestea drobului de sare. Recomand lectura. Proces de intentie.
3. Lasati sofismele de acest gen, daca UNII fac prostii, nu rezulta printr-o generalizare ca TOTI fac prostii, niciodata. Povestea drobului de sare. Recomand lectura. Proces de intentie.

Prin urmare, o biata garsoniera, care e deja certificata si se poate incheia o conventie pentru 2 persoane nu reprezinta nici un "pericol major" pentru cladire, comunitate, etc., whatever, blocul nu se transforma in hotel. Daca acea garsoniera ar fi inchiriata pe 6 luni sa zicem, "pericolul" ar fi exact la fel.

Toate discutiile, pledoariile, despre ce "grozavii" se intimpla prin inchirierea (scurta sau lunga) a unei proprietati individuale sunt niste simple procese de intentie.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2024
latka, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar atât ați înțeles ?

Haideți să mai vedem o dată :

„ Închirierea în regim normal, pe termen mediu sau lung nu necesită nimic din cele de mai sus, neexistând vreo reglementare și nici nu conduce la schimbarea regimului de impozitare”.

Prin inexistența vreunei reglementări m-am referit la reglementările „din cele de mai sus” respectiv obținerea unui certificat de clasificare condiționată de obținerea acordului asociației /vecinilor și schimbarea regimului de impozitare din rezidențial în nerezidențial. Dvs ați înțeles altceva ?

Sau pentru încheierea unui contract de închiriere pe termen mediu/lung este necesar un certificat de clasificare obținut în baza acordului asociației/vecinilor și eu nu am aflat ? Se schimbă cumva regimul de impozitare al apartamentului din rezidențial în nerezidențial la închirierea pe termen mediu/lung ?

Nu convingeți pe nimeni că aveți dreptate doar extrăgând din context.


Râmâne cum am afirmat anterior :

Deci situațiile nu sunt „ oarecum identice ” ci total diferite, în primul caz apartamentul/apartamentele devenind structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare și alimentație publică ( adică spații comerciale) , iar în al doilea caz apartamentul/apartamentele rămâne/râmân ..... apartament/apartamente, fiind fără relevanță dacă legea nr. 196/2018 prevede sau nu vreo îngrădire proprietarului sau chiriașului care închiriază pe termen lung.


În concluzie dvs. sunteți în eroare iar ce a reținut instanța este temeinic și legal „ Având în vedere modalitatea în care este definită locuinţa în Legea nr. 114/1996, instanţa reţine că închirierea acesteia în regim hotelier reprezintă fără echivoc o reală schimbare a destinaţiei apartamentului nr. 75 din locuinţă în spaţiu cu destinaţie comercială”



latka a scris:


Și de unde până unde închirierea pe termen lung nu e reglementată? E reglementată de codul civil, fiind un contract de locațiune.

Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2024
robert1958, utilizator
Bine d-le Robert1958, (doar) în privința asta, a diferențelor aveți dreptate, sunteți mulțumit. V-am dat dreptate aici. Oricum e o chestiune off topic.

În rest, garsoniera respectivă, chiar dacă-i spui "structura de primire turistică cu funcțiuni de cazare" nu se transformă în altceva, tot o o locuință rămâne, dacă "gazda" nu mai vrea să închirieze în regim hotelier, sa nu-mi spuneți ca nu poate locui in în ea.

De fapt, până la urmă, subiectul principal e hotărârea AG ilegala. Asta interesa utilizatorul, Mai susțineți contrariul ?


2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am făcut nici o apreciere cu privire la legalitatea sau ilegalitatea taxei de 200 de lei hotărâtă în adunarea generală a asociației de proprietari.

Dacă taxa este legală sau nelegală va hotârâ instanța în situația în care operatorul economic, persoană fizică proprietară a structurii de primire turistică cu funcțiuni de cazare de tipul apartamente și/sau camere de închiriat în locuințe familiale, va solicita constatarea nulității HAG.

Tot ce am susținut până acum, inclusiv prin citarea hotârârii JS 6, îi poate servi utilizatorului care a deschis acest topik în situația în care se va adresa instanței.

Bineînțeles că „gazda” poate locui în garsonieră dacă se hotărâste să nu o mai închirieze în regim hotelier , însă regimul juridic al garsonierei râmâne „ structură de primire turistică cu funcțiuni de cazare și alimentație publică” și va plătii impozit pe proprietate ca imobil nerezidențial până ce va face demersurile necesare renunțării la această clasificare.

Discutăm despre regimul juridic al garsonierei devenită „structură de primire turistică .......” nu despre ce poate să facă „gazda”.


latka a scris:



În rest, garsoniera respectivă, chiar dacă-i spui "structura de primire turistică cu funcțiuni de cazare" nu se transformă în altceva, tot o o locuință rămâne, dacă "gazda" nu mai vrea să închirieze în regim hotelier, sa nu-mi spuneți ca nu poate locui in în ea.

De fapt, până la urmă, subiectul principal e hotărârea AG ilegala. Asta interesa utilizatorul, Mai susțineți contrariul ?




Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2024
robert1958, utilizator