Doar atât ați înțeles ?
Haideți să mai vedem o dată :
„ Închirierea în regim normal, pe termen mediu sau lung
nu necesită nimic din cele de mai sus, neexistând vreo reglementare și nici nu conduce la schimbarea regimului de impozitare”.
Prin inexistența vreunei reglementări m-am referit la reglementările „din cele de mai sus” respectiv obținerea unui certificat de clasificare condiționată de obținerea acordului asociației /vecinilor și schimbarea regimului de impozitare din rezidențial în nerezidențial. Dvs ați înțeles altceva ?
Sau pentru încheierea unui contract de închiriere pe termen mediu/lung este necesar un certificat de clasificare obținut în baza acordului asociației/vecinilor și eu nu am aflat ? Se schimbă cumva regimul de impozitare al apartamentului din rezidențial în nerezidențial la închirierea pe termen mediu/lung ?
Nu convingeți pe nimeni că aveți dreptate doar extrăgând din context.
Râmâne cum am afirmat anterior :
Deci situațiile nu sunt „ oarecum identice ” ci total diferite, în primul caz apartamentul/apartamentele devenind structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare și alimentație publică ( adică spații comerciale) , iar în al doilea caz apartamentul/apartamentele rămâne/râmân ..... apartament/apartamente, fiind fără relevanță dacă legea nr. 196/2018 prevede sau nu vreo îngrădire proprietarului sau chiriașului care închiriază pe termen lung.
În concluzie dvs. sunteți în eroare iar ce a reținut instanța este temeinic și legal „ Având în vedere modalitatea în care este definită locuinţa în Legea nr. 114/1996, instanţa reţine că închirierea acesteia în regim hotelier reprezintă fără echivoc o reală schimbare a destinaţiei apartamentului nr. 75 din locuinţă în spaţiu cu destinaţie comercială”
latka a scris:
Și de unde până unde închirierea pe termen lung nu e reglementată? E reglementată de codul civil, fiind un contract de locațiune.