avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este obligatorie infiintarea asociatiei de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este obligatorie infiintarea asociatiei de proprietari?

Locuiesc intr-un bloc nou, cu doar cateva apartamente, cu putine facturi de platit si am hotarat sa ne gospodarim fara sa apelam la serviciile unui administrator. Avem femeie de serviciu, dar nefiind formati in asociatie, nu platim nici un fel de impozit la stat. Facem ceva ilegal?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:07, 6 Februarie 2010
Asa ma gandeam si eu, la o adica, datoria ar fi a lui sa-si plateasca impozitele.
Sa mai spun ca picatura care a umplut paharul a fost ca in urma unei adunari a locatarilor s-a hotarat un mod de repartizare a cheltuielilor si el a venit cu listele calculate altfel, si le-a afisat nesemnate, spunand ca el nu are nevoie de semnaturile noastre acolo...
Da, trebuie sa intram in normalitate cat mai repede, dar vroiam sa stiu daca putem fi acuzati de ceva pentru ce a fost pana acum.
Legal, NU!
Aveti grija cu repartizarea cheltuielilor pe viitor. Daca veti fi Asociatie de Proprietari nu le veti mai stabili modul de repartizare in "adunarea locatarilor" ci conform L230/2007!
Multumesc pentru raspunsuri.
Si acum adunarea locatarilor tine cont de legea 230/2007. Diferentele se datorau unor regularizari la apa rece care trebuiau sa se faca in urma citirilor furnizate de toti locatarii. Administratorul nostru nu era de acord sa le faca decat daca oprea apa si se citeau toate contoarele in acelasi timp. Vroia sa nu dea drumul la apa pana nu avea toate citirile...Cum noi stiam ca e destul de greu sa alegem un moment in care sa fim toti acasa, iar fara apa nu vedeam nici un motiv sa stam...i-am cerut sa tina cont de citirile furnizate de proprietari, iar diferenta sa o imparta pausal.
Multe auzim si invatam de pe acest forum, dar asa ceva mai rar. Cati nebuni in lumea asta! Oare unde o fi invatat sa opreasca apa ca sa citeasca apometrele?
Bine ca ati scapat de el.
Mobilizati cativa vecini si constituiti asociatia de proprietari. Temporar puteti functiona pe baza comitetului pana gasiti un administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariile administratorului de bloc si ale ingrijitoarei bettykriss bettykriss As vrea sa stiu daca e legal ca impozitul si asigurarile de sanatate ale administratorului si ale femeii de servici sa fie platite de noi , de locatari ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari - curatenia in bloc Ciubotariu_Marcel Ciubotariu_Marcel M-am mutat de curand la un bloc de locuinte ANL in Salaj. Cum e si normal, s-a discutat despre modul de intretinere a curateniei pe casa scarii. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
In ca baza legala se poate renunta la serviciile asociatiei de locatari? carmenfatu70 carmenfatu70 suntem locatarii unei scari de bloc contorizata individual la toate utilitatile: gaz ,apa, salubrizare si am cerut asociatiei de proprietari sa ne diminueze ... (vezi toată discuția)