avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Problema cu reteaua Avon
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Problema cu reteaua Avon

Buna ziua. Intampin urmatoarea problema:
M-am inscris in cadrul retelei Avon avand calitatea de reprezentant. Persoanele nou inscrise trebuie sa realizeze 4 campanii consecutive cu valori minime pentru a avea calitatea deplina de reprezentant. Eu m-am oprit la a doua campanie. S-a intamplat ca din motive independente de mine persoana care facuse comanda prin intermediul meu sa nu mai aiba posibilitatea de a-mi achita produsele, moment in care eu nu am mai ridicat de la sediul Avon respectivele produse. Acum am primit o notificare prin care mi se aduce la cunostinta ca daca in temern de 5 zile nu achit factura conform art.1079 din Codul Civil voi fi actionata in judecata si e posibil sa fiu inscrisa in lista neagra a datornicilor si de asemenea transformarea debitului restant in amenda judiciara si cazier judiciar (?!). De asemenea mi se cere dovada de plata, in conditile in care eu nu am nicio factura referitoare la respectivele produse, factura inmanandu-se in interiorul coletului.
Nu mai adaug faptul ca la prima campanie din lipsa produselor de pe stoc nu mi-au fost inmanate toate produsele comandate fapt ce m-a pus intr-o situatie stanjenitoare fata de respectivii clienti (2).
Somatia de plata ce mi-a parvenit se refera de asemenea la o valoare mult mai mica decat valoarea comenzii efectuate, repetandu-se probabil situatia cu produsele lipsa de pe stoc.

Nelamurirea mea e urmatoarea:
In conditiile in care eu nu am ridicat respectivele produse, ele existand in acest moment la sediul lor, cum e posibil sa fie vorba de actionare in judecata, executare silita si lista neagra a datornicilor din moment ce nu pot fi buna de plata pentru un serviciu sau produs de care n-am beneficiat?
Nu mai vorbesc de faptul ca in acel colet nici macar nu sunt toate produsele comandate.
Asta in conditiile in care la semnarea contractului sau fisei de inscriere mie nu mi-a fost inmanata o copie a contractului sub pretextul ca nu e necesar.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
ioniboni, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioniboni , utilizator 21:31, 5 Februarie 2010
"elenaberg".....multumesc mult pentru amanunte......ma gindeam cam la acest fel de procedura................si din pacate se vede ca este orice posibil in "romanica" asta.......si de aici comenzi....polite de asigurare.....si muuuulte alteleeeee......in frumoasa noastra "harababura"..........=D> =D> =D> X-(
Buna din nou.
Asa cum mi-ati cerut va voi povesti cum am rezolvat:P.
Am sunat la un nr de telefon ce imi aparea pe somatia respectiva,mi-a raspuns o d-na paralela cu problema mea.Initial bagase putin sperietii in mine ca probabil prin vreo delegatie altcineva a facut si ridicat o comanda in locul meu , ca ea va incerca sa afle cine anume ar fi facut asta , insa , la telefon a intervenit alta d-na in masura sa-mi explice mai pe intelesul meu.
Contractul semnat exista in 3 exemplare , copie nu i se da nici unui reprezentant.Eu trebuia sa ma duc la sediu sa dau retur comenzii , insa fara sa am de unde sti asta (neavand contractul) si eu neprezentandu-ma la sediu , comanda mea a fost tinuta in sediul central 2 sapt, apoi undeva in chiajna si apoi nu stiu unde.Dar odata plecata comanda de la sediul central s-a trimis somatie cu penalitati.Nu se intampla nimic rau , nu judecata, nu proces nu nimic pt ca marfa este la ei.Intreband ce se poate intampla cu penalitatile, mi s-a spus ca in mod normal se vor adauga la comanda urmatoare.Din curiozitate am intrebat daca exista vreo modalitate prin care pot plati acele penalitati(15 lei) chiar daca nu voi mai fi reprezentant.Mi s-a spus sa incerc la banca daca ''imi vor primi cei de la ghiseu'' cu nu stiu ce fel de ordin de plata daca nu sa incerc la c.e.c.Pt ca ea nu stie daca nu cumva peste 2 ani nu se schimba ceva in politica avonului si nu voi fi trasa la raspundere si buna de plata pt cei 15 lei.Acum intreb ceva: pot pati ceva peste un timp datorita acelei penalitati care in mod normal se plateste doar la intarzierea platii unei facturi?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse de recuperat dupa inchiderea contului de reprezentant avon marianlivia marianlivia Buna ziua, Din cauza neachitarii la timp a facturii avon, mi-a fost inchis contul de reprezentant AVON. Pe acel cont insa , fiindca la comandare nu au ... (vezi toată discuția)
Produs comandat - nu mai doresc sa il ridic mihais89 mihais89 Buna ziua, pe data de 22 aprilie am facut o comanda pentru o alarma auto si un senzor. Am vorbit la telefon cu un angajat de la firma respectiva si dansul ... (vezi toată discuția)
Datorie societate distribuire produse cosmetice oana suiu oana suiu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: in luna aprilie a acestui an am facut o comanda la avon in care am \" cerut\" un numar de ... (vezi toată discuția)