avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Trei intrebari cu referire la reprezentarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Trei intrebari cu referire la reprezentarea cu imputernicire ...

Buna ziua.
Trei intrebari cu referire la reprezentarea cu imputernicire la adunarea generala a asociatiei de proprietari.
Prima intrebare.
Un proprietar membru al asociatiei de proprietari, care are un apartament, are o imputernicire a altui proprietar care are doua apartamente in cadrul asociatiei.
Cate voturi are proprietarul in adunarea generala?

A doua intrebare.
Sunt membru si proprietarul a 3 unitati de apartamente in cadrul aceleiasi asociatii de proprietari.
Cate voturi am in adunarea generala?

A treia intrebare.
O persoana care nu este membru al asociatiei de proprietari are imputernicire de la un proprietar membru al asociatiei care are 3 apartamente in cadrul asociatiei.
Cate voturi are aceasta persoana in cadrul adunarii generale?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2024
okdaniok, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 19:20, 24 Iunie 2024
Adică dacă vreți răspuns corect, trebuie să ne spuneți câți proprietari sunt membri în asociația din care faceți parte.
Dacă sunt mai mulți de 5, atunci e cum v-am zis mai sus.
Desi este interpretarea majoritara aceasta. imi displace profund pentru ca orice investitor sau dezvoltator poate face orice doreste intr-un imobil, aceasta incluzand si modificari, investitii etc., fara macar un drept de veto al celor care vor plati investitiile cot la cot cu el. Scopul legii nu cred ca poate fi acesta, ca un proprietar de mai multe unitati sa faca regulile pentru toti.
De aceea, pentru faptul ca legea spune ca fiecare asociat are dreptul la un vot pentru unitatea sa (si nu pentru fiecare unitate a sa), as crede ca legea isi atinge mai bine scopul daca ar fi interpretata in acest sens. In plus, prin similitudine cu modul de vot in celelalte asociatii non profit, ar fi corect.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea. tine cu proprietariri si nu da voie dezvoltatorului sa faca ce vrea. Fix asta insemna ca are maxim cat au ceilati care au cumparat.Daca au cumpart 2 insi si au si facut asociatie atunci indiferent cate apartamente are el va avea maxim 2 voturi.

c) în situația în care un proprietar deține o cotă-parte indiviză de părți comune mai mare de jumătate din totalul cotelor-părți indivize de proprietate comună din condominiu, ponderea voturilor de care el dispune este limitată, fiind egală cu suma ponderii voturilor celorlalți proprietari;

Face ce vrea pana se constituie asociatie de proprietari apoi e unul oarecare care are de acordat garantie timp de 5 ani.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2024
w_v_w_v, utilizator
Hai sa spunem ca la un investitor intr-un bloc mai vechi merge, insa la dezvoltatori nu merge, acesta are deja asociatia formata si, deci, presedintele e al sau. Deci are mereu dreptate, intelegi? Asta nu cred ca e ok cu scopul legii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum are asociatia formata cand ii trehuie minim 2 partamente vandute si apoi poate incepe demersurile ... adunare generala semnaturi etc.
Majoriatatea si dupa ce se muta 20 cumparatori si nu fac inca asociatie.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2024
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Cate imputerniciri poate avea o persoana care administreaza 3 ... GIGI2109 GIGI2109 Cate imputerniciri poate avea o persoana care administreaza 3 apartamente in contul unir proprietari, si toti, ii dau acestuia procura ca sa-i repeinte in AG. (vezi toată discuția)
De câte ori pe an trebuie sa se intruneasca asociatia de proprietari ... gerhardt gerhardt de cite ori pe an trebuie sa se intruneasca Asociatia de proprietari ? si daca trebuie inregistrata in registrul Blocului ? (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari - bloc nou jojoblg jojoblg Buna ziua! Ne-am mutat de curand intr-un bloc nou. Recent s-a pus discutia infiintarii asociatiei de proprietari. Dezvoltatorul a \"contactat\" o firma externa ... (vezi toată discuția)