avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Trei intrebari cu referire la reprezentarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Trei intrebari cu referire la reprezentarea cu imputernicire ...

Buna ziua.
Trei intrebari cu referire la reprezentarea cu imputernicire la adunarea generala a asociatiei de proprietari.
Prima intrebare.
Un proprietar membru al asociatiei de proprietari, care are un apartament, are o imputernicire a altui proprietar care are doua apartamente in cadrul asociatiei.
Cate voturi are proprietarul in adunarea generala?

A doua intrebare.
Sunt membru si proprietarul a 3 unitati de apartamente in cadrul aceleiasi asociatii de proprietari.
Cate voturi am in adunarea generala?

A treia intrebare.
O persoana care nu este membru al asociatiei de proprietari are imputernicire de la un proprietar membru al asociatiei care are 3 apartamente in cadrul asociatiei.
Cate voturi are aceasta persoana in cadrul adunarii generale?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2024
okdaniok, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 19:20, 24 Iunie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În privința votului majoritar ( nu punem în discuție votul ponderat ) art. 49 alin. 3 lit. a,

„fiecare proprietar, membru al asociației, are dreptul la un vot pentru unitatea sa de proprietate imobiliară

nu poate fi interpretată decât în sensul în care fiecare proprietar membru al asociației are tot atâtea voturi câte unități de proprietate imobiliară deține în acel condominiu.

Pentru a înțelege mai bine sensul voinței legiuitorului exprimat în actualul act normativ, trebuie să ne întoarcem la legea nr. 230/2007 ( abrogată) care la art. 25 alin. 1 reglementa în mod limitativ:

„Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociației de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa”.

„Un vot pentru proprietatea sa” era interpretat în sensul în care indiferent câte unități de proprietate imobiliară deținea în condominiu un proprietar membru al asociației, avea un singur vot în adunarea generală.



Liliana Gradinaru a scris:


De aceea, pentru faptul ca legea spune ca fiecare asociat are dreptul la un vot pentru unitatea sa (si nu pentru fiecare unitate a sa), as crede ca legea isi atinge mai bine scopul daca ar fi interpretata in acest sens. In plus, prin similitudine cu modul de vot in celelalte asociatii non profit, ar fi corect.


Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2024
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate imputerniciri poate avea o persoana care administreaza 3 ... GIGI2109 GIGI2109 Cate imputerniciri poate avea o persoana care administreaza 3 apartamente in contul unir proprietari, si toti, ii dau acestuia procura ca sa-i repeinte in AG. (vezi toată discuția)
De câte ori pe an trebuie sa se intruneasca asociatia de proprietari ... gerhardt gerhardt de cite ori pe an trebuie sa se intruneasca Asociatia de proprietari ? si daca trebuie inregistrata in registrul Blocului ? (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari - bloc nou jojoblg jojoblg Buna ziua! Ne-am mutat de curand intr-un bloc nou. Recent s-a pus discutia infiintarii asociatiei de proprietari. Dezvoltatorul a \"contactat\" o firma externa ... (vezi toată discuția)