avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cai de comunicare intre asociatie si proprietar . Cum ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cai de comunicare intre asociatie si proprietar . Cum se poate ...

Cai de comunicare intre asociatie si proprietar .
Cum se poate adresa un proprietar catre asociatie ? Este normal ca asociatia sa afiseze caile de comunicatie catre ea ? Este obligata sa faca acest lucru ?
Administratorul , care probabil are contract cu asociatia , are adresa de posta electronica . Acesta adesa se poate folosi de proprietar pentru a se adesa adociatie ? Adresa administratorului trebuie sa fie vizibila pentru proprietari ?
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 20:05, 30 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari de obiei are aceeasi adresa ca si blocul din care faceti parte daca este la nivel de bloc si oricum este afisata denumirea asociatiei pe lista de plata.
Mai departe stie postasul.
Legea 196/2018
[ link extern ]
art 19
(3) Toate asociațiile de proprietari sunt obligate să afișeze, la loc vizibil, pe peretele exterior al imobilului, în imediata apropiere a căii de acces în condominiu, sediul și denumirea asociației respective.


Nu exista nici o obligatie sa fie afisata adresa de comunicare a asociatiei.
Doar date de contact membri dar de cand cu GDPR si alea dispar dupa lista si daca apar renunta oamenii la functii ca ii suna toti nebunii.

dar de ce nu intrebati vecinii cine este presedintele si mergeti sa vorbiti direct. Asa pe ocolite pierdeti timp si bani.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2024
w_v_w_v, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 57 lit. m din legea nr. 196/2018 :

„( președintele asociației de proprietari ) afișează programul de încasări și datele de contact ale administratorului, ale membrilor comitetului executiv și ale membrilor comisiei de cenzori ori, după caz, ale cenzorului”.

Este o obligație legală pe care persoanele în discuție și-au asumat-o atunci când au acceptat să fie numite/alese/angajate, deci nu se pot sustrage invocând GDPR.

Pe de altă parte, potrivit art. 47 din Conținutul cadru al Statutului Asociațiilor de Proprietari Aprobat prin Ordinul nr. 1.058 din 11 februarie 2019, Statut pe care toate asociațiile de proprietari ar fi trebuit să-l adopte și să-l înregistreze la judecătorie până la această dată,

„Proprietarii comunică datele lor de contact (număr de telefon și adresă de e-mail) președintelui asociației de proprietari și administratorului, în vederea eficientizării comunicării între organele asociației de proprietari și proprietarii din condominiu, precum și pentru notificarea acestora cu celeritate în cazurile de urgență”.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2024
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna gev gev Buna ziua, va rog sa-mi spuneti referitor la L.196/2018 art.57 lit.m) ce inseamna \"datele de contact ale administratorului, ale membrilor comitetului executiv ... (vezi toată discuția)
Daca presedintele unei asociatii este singurul care are acces ... Vali P. Vali P. Daca presedintele unei asociatii este singurul care are acces la adresa de mail facuta special pentru acea asociatie, iar administratorul si cenzorul nu au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În luna iunie am sunat la distrigaz, sa sesizez ... Neagu Camelia Neagu Camelia Bună ziua! În luna iunie am sunat la Distrigaz, sa sesizez întreruperea gazului de doua zile, după ce am contactat administratorul Asociației de locatari, ... (vezi toată discuția)