avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Posibile solutii daca niciun membru al asociatiei nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Posibile solutii daca niciun membru al asociatiei nu doreste sa fie presedinte

Ce solutii exista pentru o asociatie de proprietari in care niciun membru nu doreste sa fie presedinte? Poate fi angajat cineva din afara pentru acest rol?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:54, 20 Iulie 2024
Nu am spus/scris niciodată ca presedintele unei asociații de proprietari este un om de paie, dvs. ați scris asta pentru ca nu știți ce e sofismul de acest gen.

În rest, aceleași povești le-ati mai scris deja, nu mai am ce comenta.

Rămâne ca autoarea subiectului sa aleagă între "alegatiile" unui președinte de asociatie, sau "alegatiile" unui avocat.

[
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dorința dvs. de a avea dreptate chiar și când din lipsa experienței dobândită din practică sau din neînțelegerea textelor de lege sunteți complet pe lângă subiect, nu fac decât să vă pună într-o situație jenantă.

„Alegațiile” unui președinte au fost verificate în practică în mai multe asociații și s-au soldat cu rezultate pozitive.

„Alegațiile” dlui avocat, pe care dvs le considerați un panaceu, nu au fost verificate încă în practică deși au trecut 5 ani de la redactarea lor.

Nu pot decât să vă recomand din nou să mai exersati interpretarea normelor de drept civil prin metodele de interpretare din teoria generală a dreptului.

latka a scris:

În rest, aceleași povești le-ati mai scris deja, nu mai am ce comenta.

Rămâne ca autoarea subiectului sa aleagă între "alegatiile" unui președinte de asociatie, sau "alegatiile" unui avocat.



Sunt de acord cu privire la recomandarea din ultima frază.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2024
robert1958, utilizator
Nu e nici o dorința de a avea dreptate, degeaba va explic eu ca folosirea fără discernământ a sofismelor de tot felul, pe care o practicați în mod curent , nu reprezintă interpretarea (cel putin) logica a normelor de drept civil, din moment ce nu cunoașteți ce e ăla un sofism.

Jenantă e de fapt obstinația de a va considera , fără nici măcar un argument legat de norma legala (demonstrați ca ce e scris în articol e greșit dpdv logic sau, cum ziceți dvs. ,teleologic ) mai presus de "alegatiile " d-lui avocat.

Măcar dintr-o minima modestie, nu e ca și cum mâncați pe pâine interpretarea normelor de drept civil.

Jignirile repetate nu sunt argumente.


2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

Nu am înțeles dacă vorbiți despre „sofism” din punct de vedere pur filozofic sau dacă urmăriți să-l legați de silogismul
juridic pentru că utilizați termenul cu pricina ca pe un panaceu în orice discuție.

Observ însă că faceți o confuzie nepermisă între termenii logic și teleologic ( „logic sau, cum ziceți dvs. ,teleologic” ).

Faptul că primul se regăsește în terminația celui de al doilea nu crează o similaritate între cei doi termeni, fiecare definind o metodă de interpretare distinctă respectiv metoda de interpretare LOGICĂ ( care se bazează pe utilizarea unei logici formale sprijinîndu-se pe utilizarea unor rationamente si judecati ) și metoda de interpretare TELEOLOGICĂ ( sau dupa scop, se bazeaza pe finalitatea actului normativ interpretat ).


SĂ AUZIM DE BINE !



latka a scris:

..........................


Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2024
robert1958, utilizator
Din cate am inteles eu, cele 2 solutii ar fi:
1. proprietatea comună să fie administrată conform prevederilor Codului civil cu privire la coproprietatea forțată
2. functionarea asociatiei fara presedinte, insa cu un comitet executiv
Va multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Regim juridic presedinte asociatie de proprietari gambette gambette La ce situatie se incadreaza rezolvarea juridica prevazuta in legea 196/2018la art. 56 alin. (2) : \"În caz de încetare a mandatului președintelui ... (vezi toată discuția)
Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega admnistratorului ... contsters111 contsters111 Delegare de atributii Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega administratorului atributiile sale ? De exemplu sa semneze sesizari si sa le ... (vezi toată discuția)
Nu doreste nimeni functia de presedinte asociatie stanciu4444 stanciu4444 Buna ziua, In bloc nu vrea nimeni sa fie presedinte. Ce este de facut ? Presedintele asociatiei si-a dat demisia, satul de calomniile diversilor locatari ... (vezi toată discuția)