avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Posibile solutii daca niciun membru al asociatiei nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Posibile solutii daca niciun membru al asociatiei nu doreste sa fie presedinte

Ce solutii exista pentru o asociatie de proprietari in care niciun membru nu doreste sa fie presedinte? Poate fi angajat cineva din afara pentru acest rol?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:54, 20 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. e mai dificil, trebuie sa desființați asociația de proprietari, în instanță, abia apoi puteți sa va auto-administrati conform prevederilor din Codul Civil. O persoană fizică din condominiu va încheia contract în nume propriu la utilitățile care erau contractate în numele asociației. Când vor exista neînțelegeri privind repartizarea lunară a cheltuielilorpe parte comună, sau chestiuni legate de plăti, întârzieri, se va rezolva prin instanță.

Soluția asta se practică, totuși, acolo unde utilitățile comune nu sunt, sau sunt foarte puține, condominiul nu e mare, oamenii sunt mai responsabili.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim juridic presedinte asociatie de proprietari gambette gambette La ce situatie se incadreaza rezolvarea juridica prevazuta in legea 196/2018la art. 56 alin. (2) : \"În caz de încetare a mandatului președintelui ... (vezi toată discuția)
Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega admnistratorului ... contsters111 contsters111 Delegare de atributii Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega administratorului atributiile sale ? De exemplu sa semneze sesizari si sa le ... (vezi toată discuția)
Nu doreste nimeni functia de presedinte asociatie stanciu4444 stanciu4444 Buna ziua, In bloc nu vrea nimeni sa fie presedinte. Ce este de facut ? Presedintele asociatiei si-a dat demisia, satul de calomniile diversilor locatari ... (vezi toată discuția)