avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua!Daca presedintele asociatiei de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua!Daca presedintele asociatiei de proprietari a afisat ...

Buna ziua!Daca presedintele asociatiei de proprietari a afisat la avizier o data cand a fost o sedinta,pe ordine de zi sa se stabileasca ce se v-a face cu liftul,dar nu a facut tabel convocator si nici nu a trimis prin posta instiintari cu confirmare de primire,hotararea adoptata de 10 membri din 72 esta valabila?S-a hotarat sa platim 200 roni pe luna,6 luni si dupa in functie de contract nu se stie cat.Nu exista oferte de pret,expertiza tehnica,doar ne-a comunica ca ascensorul nu mai are autorizatie I.S.C.I.R de un an,dar in prezent functioneaza,fara probleme.
Cel mai recent răspuns: remy28.03.1966 , utilizator 16:47, 21 Septembrie 2024
Adam Grecu, hotărârea adunării generale privind lucrarea de modernizare a liftului va fi sancționată de orice instanță de judecată în cazul în care nu au votat și nu au semnat două treimi din totalul proprietarilor respectivei asociații de proprietari, conform articolului 51 din Legea 196/2018.
Art. 51. Adunarea Generală a Asociației de Proprietari hotărăște, cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor DIN CONDOMINIU, asupra oricărei acțiuni vizând MODERNIZAREA CONDOMINIULUI, cum ar fi transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent APARȚINÂND IMOBILULUI RESPECTIV, adăugarea de elemente noi, amenajarea corpurilor de clădiri DESTINATE FOLOSINȚEI COMUNE sau crearea unor astfel de corpuri, cu condiția ca ea să fie conformă destinației CONDOMINIULUI, cu respectarea legislației în vigoare.
Mulyumesc!
Buna seara!Am patit in urma cu ani cu alt administrator si presedinte,au adunat ani bani pentru a face curatenie pe scara,si-au dat demisiile si nu s-a msi stiut nimic de bani,bineanteles ca nu s-a facut nicio curatenie.I-am intrebst pe cei noi,adica actualul tovaras presedinte si cu administratorul de atunci si au zis sa-i intreb pe cei vechi.Simt ca smecheria asta vor sa o faca si acum.Doamna administrator si-a dat demisia dupa 15.08.2024,e libera,iar dictatorului presedinte ii expira mandatul in septembrie.Cred ca vor sa acopere o gaura.Oricum eu nu dau niciun ban daca nu dau toti vecinii.Sa- l opreasca!Cei de la parter,etajele 1si 2 au zis ca ei nu folosesc liftul.Oricum de doua zile incerc sa-i dau cererea in care solicit copii dupa autorizatia I.S.C.I.R si procesul verbal in care se specifica de ce liftul nu a mai primit autorizatie si recomandarea ca trebuie schimbat.Ii mai cer si copii dupa tabelele convocstoare dupa ultimile doua sedinte,sa vad ce scrie pentru ca nu exista.Ca liftul nu mai are autorizatie i.s.c.i.r. o stiu din afirmatiile lui si doi vecini(are obiceiul sa minta).Astazi desi era program la asociatie,ce sa vezi era inchis sub pretextul ca doamna administrator are un deces in familie.Daca si joi ma evita,ma duc sa fac plangere la politie sa verifice ei daca ne puneviata in pericol deoarece liftul functioneaza in continuare,iar multi vecini nu stiu,deoarece nu a afisat nicaieri.
Ultima modificare: Luni, 5 August 2024
Stergarel, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi in legea 196/2018 cum se pot realiza astfel de investitii si reparatii. E mult de explicat deoarece actiunea de investitie a fost inceputa si continuata gresit.
@ remy28.03.1966,
Sunteti intr-o mica-mare eroare, adica stii ceva, dar nu corect.
Lucrarea de RK a liftului se face atunci cand CNCIR-ul, organ in a carei evidenta sunt toate mijloacele de ridicat din tara, ma rog din localitatea respectiva, constata ca "s-a ivit termenul".
Sigur, asa cum s-a mai mentionat, firma de mentenanta trebuie sa afiseze la loc vizibil, de obicei pe exteriorul usii de la parter si in interiorul cabinei, niste anunturi privind caracteristicile liftului, an de fabricatie, nr. maxim de persoane care pot folosi care pot urca/cobori, odata (de obicei 320kg.) si un lucru f. important, data limita de efectuare a reviziilor curente sau a celor de RK. Ca aceste info sunt aplicate si nu rezista vandalizarilor, este alta poveste.
Ce rol are AG in aceasta poveste? Pai, povestea se rezuma la ce am mai zis: aproba sau nu un fond de reparatii pentru efectuarea lucrarii si nu mai vreau sa repet.
In aceasta situatie, nici nu se pune problema de respectarea art. 51 din L 196/2018. Adica, se convoaca /reconvoaca AG, se informeaza membrii prezenti, se discuta si aproba in BVC fondurile necesare. Cum spuneam, sunteti interesat de soarta asociatiei, prezentati-va in numar cat mai mare la lucrarile AG si nu asteptati tot felul de invitatii si ploconeli sa veniti la AG. Daca nu sunteti interesati, nu aveti timp, sunteti plecati la tzara sau la moara - nu ar trebui sa mai comentati.
Iata, bine zice @anatiti, mai sus:
Cititi in legea 196/2018 cum se pot realiza astfel de investitii si reparatii. E mult de explicat deoarece actiunea de investitie a fost inceputa si continuata gresit.

Adica, chiar asa! Lucrarea de RK la lift, nu se potriveste cu nicio alta lucrare de reparatii sau investitii care ar trebui sa respecte art. 51 - cu toate ca un presedinte mai scrupulos, ar mai face niste tabele, sa ceara acordul a 2/3 din nr. total de membri ai blocului respectiv, dar asta inseamna timp pierdut, vizite nenumarate pe la proprietari dezinteresati, etc.
Pentru @Stergarel,
Nu te mai deranja cu reclamatia la org. de Politie ! Daca crezi ca ai epuizat toate caile de rezolvare la nivelul as. prop., te sfatuiesc sa mergi la Primaria locala, la serv. as. prop. Totul cu notificari scrise. Cred ca "merge" si pe e-mail.
Apoi, daca nici asa nu se obtin rezultatele scontate,adresati-va judecatoriei - dar inca un sfat: nu o face singur. Adunati-va mai multi vecini, discutati impreuna si luati ce-a mai buna masura.
Succes!

Alte discuții în legătură

Înlocuire lift bloc 9 etaje ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna seara, Administratorul blocului în care locuiesc cere înlocuirea liftului intr un bloc cu 9 etaje (an bloc 1975) pe motiv că ISCIR nu mai da aviz S ... (vezi toată discuția)
Reparatie capitala lift, alegerea ofertelor cimpeanr cimpeanr Buna ziua, revin cu problema deja postata pe site cu referire la reparatia capitala a liftului. S-a tinut sedinta asoc de propr pe data de 21 , sedinta la care ... (vezi toată discuția)
Se poate trage la raspundere presedintele asociatiei pentru neinformarea locatarilor? romeo2312 romeo2312 Presedintele impreuna cu Comitetul executiv al Asociatiei de Proprietari nu au informat la timp pe locatari ca expira autorizarea ascensorului in luna ... (vezi toată discuția)