avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca lucrez intr-un loc de munca si beneficiez de un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca lucrez intr-un loc de munca si beneficiez de un spor, si ...

Daca lucrez intr-un loc de munca si beneficiez de un spor, si sunt delegata in alt loc de munca unde sporul este mai mare, de care spor voi beneficia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 12 August 2024
Din pacate, nu este asa .. in cazul delegarii , nu se acorda drepturi;le cele mai avantajoase ca in cazul detasarii .
Ultima modificare: Joi, 8 August 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
De acord cu tine, strict pe litera legii asa e, insa te intreb, ca esti experti in domeniu, o delegare obligatorie este ok sa nu respecte niste drepturi privind conditiile de munca?
Delegarea se face in aceleasi conditii ca si cand ai lucra pentru angajatorul tau ..nu se acorda in plus decat diurna, nu si alte drepturi ..doar in cazul detasarii, se acorda drepturile cele mai favorabile salariatului.
Delegarea de care vorbeam eu e in cadrul unui spital., deci in aceeasi unitate. Adica o persoana este delagata dintr-o sectie unde beneficiaza de spor intr-un cuantum mai mic, intr-o alta sectie unde conditiile de munca sunt diferite iar sporul in acea sectie este mai mare.
În mesajul inițial, nu se specifica..asa cum nu se specifica nici în Codul muncii dacă salariatul delegat beneficiază de drepturi mai favorabile la locul de muncă unde a fost delegat