avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se mai poate impune prin lege,eventual in urma unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se mai poate impune prin lege,eventual in urma unui proces,sa ...

Se mai poate impune prin lege,eventual in urma unui proces,sa se reintocmeasca si autentifice un contract de vanzare/cumparare teren,incheiat in 2000,in care ambii vanzator si cumparator afirma si accepta ca terenul in cauza este mai mic decat se specifica in CF si totusi notarul o autentifica fara a cere documentatie cadastrala pentru inscrierea corecta in contract a suprafetei reale a terenului vandut. Consecinta a fost ca cumparatorul a revendicat si castigat un proces pentru diferenta de teren lipsa, luand de la vecini. Eu cred ca a fost un abuz din partea notarului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2024
Gheorghe Dusa, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:43, 26 Noiembrie 2024
Care carte funciara, fără documentație cadastrala?
Cartea funciara se deschide, doar dacă exista documentație cadastrala.
În 2000 nu era obligatorie.
Și chiar si-asa, notarul perfecteaza vânzarea pentru suprafața înscrisă în actul de proprietate, nu pentru cea găsită la măsurători.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara nutica nutica Buna ziua, Am si eu o intrebare, cum pot rectifica o carte funciara, din suprafata mai mica in suprafata mai mare, am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Diferente masuratori intre cadastru si actul de proprietate chiticarusperanta chiticarusperanta cum pot vinde o proprietate de 700mpdin acte[casa si teren],iar dupa masuratori este de 856 mp?intabularea e pe 700 mp.Casa e cumparata in anul 2000 si nu au ... (vezi toată discuția)
Mai pot sa fac ceva? ela_79 ela_79 Va rog sa ne ajutati cu un sfat! Acum 3 ani am cumparat impreuna cu sotul meu un teren in buc cu o casa de chirpici. In ideea de a o darama si construi ... (vezi toată discuția)