avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Vă rog să îmi spuneți dacă nu semnez ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Vă rog să îmi spuneți dacă nu semnez acel contract ...

Bună ziua! Vă rog să îmi spuneți dacă nu semnez acel contract educational este legal sa primesc amendă? Cum pot justifica această problemă pentru a nu semna? Ce pot spune în acest caz… am fost prezentă la toate ședințele dar se poate întâmpla să nu mă pot învoi de la serviciu… este legal să mi dea amendă? Este legal sa mi priveze copilul la dreptul de a învăța??? Va rog sa îmi raspundeti pt a ști ce voi spune în ședința! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: George641 , utilizator 20:55, 15 Octombrie 2024
Sunteți avocat??
Acolo e vb că sa respecți și ROFUIP care are 99 pagini,și tu nu l-ai citit..că nu primești așa ceva...cum sa semnezi că accepți daca tu nu ști ce scrie in el
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
Nu trebuie sa il primiti de nicaieri, e on line, doar sa vreti sa il cititi.
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine doreste poate cere Regulamentul de la scoala. Daca un parinte nu semneaza contractul educational nu inseamna ca nu trebuie sa il respecte. Este o formalitate care, in opinia mea, are rolul de a aduce la cunostinta parintilor prevederile legale.
Nu vad care este problema in a-l semna. Nu este necesara invoirea de la munca pentru asta, am spus. Alta problema in legatura cu semnarea lui nu a fost ridicata.
Mai cititi si in alte parti, nu doar main stream. Faptul ca semnati nu este o virtute.
Las cateva informatii de pe site ul alianta parintilor, poate ajuta![ link extern ] /
Extras din site : "Scopul contractului
Scopul prezentului contract este asigurarea condiţiilor optime de derulare a procesului de învăţământ prin implicarea şi responsabilizarea părţilor implicate în educaţia beneficiarilor direcţi ai educaţiei.

Comentariu: Scopul învăţământului este deja reglementat de art. 32 din Constituția României, iar obligatiile statului și autorităților competente în Educație sunt reglementate deja în Legea 198/2023. Prevederea este redundantă, deoarece reglementează încă o dată drepturi deja garantate și obligatii deja reglementate. Statul este deja obligat în virtutea Constituției și a contractului social să asigure de la sine condiţiile optime de derulare a procesului de învăţământ, fără existenta unui contract în acest sens."
"Elevul, prin participarea lui la învățământul oferit gratuit, nu este un membru de organizație non profit, ca să aibă nevoie de un așa-numit statut. Statutul său și drepturile sale sunt protejate de Constituție, Codul Civil, Legislația privind protecția drepturilor copilului, legea anti-bullying si prin prevederile relevante din codul penal care se aplică in cazul infracțiunilor contra minorilor sau contra cetățenilor, in general. Cu alte cuvinte, regulile deja există și nu trebuie reinventate printr-un statut neconsultat cu la nivel național."
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu referire la comentariul dvs în acel regulament sunt grupate...utilizatorul se vaita ca are de citit 90 de pagini și dvs trimiteți la lectura constituției, a dreptului civil si penal?
Haideți sa nu mai exageram asta în general vorbind...

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog dați- mi o îndrumare în legătură cu contractul ... Kiss Kinga Kiss Kinga Buna ziua, Va rog dați- mi o îndrumare în legătură cu Contractul educațional, am mai multe nelămuriri. Dna dirignta, cât și directoarea sunt iritate ... (vezi toată discuția)
Buna. nu vreau să semnez noul contract educațional ca parinte, ... daisy_florin daisy_florin Buna. Nu vreau să semnez noul contract educațional ca parinte, mai ales ca te obliga, daca nu, primesti amenda. Are si multe articole dubioase, poate ati ... (vezi toată discuția)