avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Prima de pasti luata inapoi!!!!
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Prima de pasti luata inapoi!!!!

Buna ziua, as avea si eu o intrebare foarte importanta. Poate mai sunt si alte persoane care au fost in aceeasi situatie cu mine.
Sunt angajata ca functionar public intr-o primarie de municipiu. In anul 2008, toti angajatii primariei au primit o prima de Pasti, prima care dupa un control efectuat de Curtea de conturi a fost considerata ilegala.
In prezent s-a primit o adresa din care reiasa ca trebuie sa restituim acesti bani inapoi pe motivul ca au fost primiti ilegal, deoarece in contractul nostru colectiv de munca nu era stipulat asa ceva.
Vreau sa imi spuneti daca este legal ca cei de la biroul de personal sa ne retina pe statul de plata aceste sume fara sa fim intrebati, tinand cont ca nu noi am cerut aceste prime, ca nu noi suntem cei in masura sa stim cand este legal sa ni se acorde niste sume de bani.
Cine ar trebui sa platesca in acest caz???? Nu ordonatorul principal de credite este singurul vinovat in acest caz????? Dupa ca ce si asa avem salariile astea de mizerie, acum mai trebuie sa dam inapoi niste bani primiti acum 2 ani????? Se poate actiona pe cale legala sa ii dam in judecata pe cei din conducere si daca da, vom avea castig de cauza?????
Va multumesc anticipat. Astept un sfat si din partea altora care poate au fost in aceeasi situatie penibila.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:19, 8 Februarie 2010
Eu nu v-am contrazis. Doar am remarcat ca ordonatorul de credite n-a contestat masurile dispuse prin actul de control al Camerei de Conturi, ceea ce inseamna ca trebuie sa le aduca la indeplinire.

Utilizatoarea si colegii ei tot trebuie sa plateasca. Sigur, ar fi fost de preferat ca cel care conduce institutia publica sa fii emis actele prevazute de art. 85 din Legea nr. 188/1999 dar a procedat exact cum a procedat cand a acordat prima de pasti: a incalcat prevederile legale (ma rog, CCM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie imputare sume incasate necuvenit functionar public ContSters135086 ContSters135086 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema : Se poate emite o dispozitie de imputare sume incasate necuvenit ( in urma controlului Curtii de ... (vezi toată discuția)
Dispozitie de impunere emisa pe numele unui fost functionar public sininen sininen Ce parere aveti, se poate elibera o decizie de impunere de restituire a unor sume de bani necuvenite, unui fost functionar public, in prezent angajat la un alt ... (vezi toată discuția)
Cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie? adibuta adibuta cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie pentru recuperarea asa-zisului prejudiciu cauzat prin incasarea drepturilor speciale ale ... (vezi toată discuția)