avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pârâtul în procesul de divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pârâtul în procesul de divorț

Bună ziua, vreau să vă rog să-mi spuneți dacă pârâtul intr-un proces de divorț poate să explice in instanță cum au stat lucrurile sau poate să facă asta doar prin întâmpinare? Întreb asta pt ca in întâmpinare nu scri decât câteva cuvinte dar poate vrei sa explici mai multe fapte. Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, interogatoriul se face separat insa se poate și respinge.

Sunt multe tehnici avocatiale care se folosesc în procese dar fiecare tehnica se folosește în mod individual, in functie de caz și de abilitățile intelectuale ale partii adverse cu încercarea de a anticipa ce va răspunde.
Daca sunteți un bun jucător de șah înțelegeți ce spun.

Nu este chiar asa ușor cum pare...
De aceea unii pierd cu dreptatea în brate...

București 2024
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intai, intampinarea dv pare tare mult sa fie o cerere reconventionala. Intampinarea nu se poate anula, ea ramane in dosar. Puteti sa schimbati apararile in cursul unui proces doar repsectand anumite reguli, iar invocarea unor fapte care s fie diferite de cele aratate in prima intampinare poate sa va faca rau.
Va tot spun colegii ca e rau pentru dv sa depuneti din timp intrebarile pentru interogatoriu si insistati. Pare ca nu intelegeti nici macar logica explicatiilor.
Mergeti la un avocat sa va indrume, macar sa va explice ce si cum puteti face.

Divorturi din culpa exclusiva sunt putine, pentru ca rar e om fara de pacat. Daca renuntati la cererea asta, renuntati in timp util.

Liliana Gradinaru a scris:

Va tot spun colegii ca e rau pentru dv sa depuneti din timp intrebarile pentru interogatoriu si insistati. Pare ca nu intelegeti nici macar logica explicatiilor.

Va multumesc pt explicații! Am înțeles ca e rău să se știe întrebările dinainte, pt ca partea adversă își va pregăti răspunsul. La asta m-am gândit și eu de la început.

Vroiam să fac întâmpinarea în felul următor, să prezint faptele pt care există și probe. Apoi să adaug câteva întrebări pt interogatoriu tot in întâmpinare cu efect psihologic. La întrebarile astea și dacă ar fi spontane sau nu, tot nu ar recunoaște. Apoi la termenul de judecată sa merg cu întrebările reale pt interogatoriu.
Gaby875, utilizator
Daca are avocat inteligent orice gândiți dvs. a gândit deja dinainte sa gândiți dvs.
V-am spus de șah.

Cine e mai tare câștiga.
Nu neapărat cine are dreptate.

As putea sa va scriu vreo 50 de pagini despre teoria gândirii psihologice care poate distruge adversarul psihologic dar este o arma care trebuie folosita numai de specialiști.

București 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnule draga, vorbiti macar cu un avocat, ca nu mai inteleg nimic... ba era intampinarea facuta, ba era cerere reconventionala in ea, ba voiati sa o anulati, acum de fapt abia scrieti intampinarea... am impresia ca o sa aveti o prezenta procesuala dificila in instanta si nu este in avantajul dv.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Proces divort ContSters74221 ContSters74221 stimati juristi! va rog sa ma ajutati cu explicatii despre un proces de divort in care eu am calitatea de parat.relatez mai jos evolutia procesului: in ... (vezi toată discuția)
Pot propune proba cu interogatoriul agentului constatator? ContSters83715 ContSters83715 pentru a solicita proba cu interiogatoriu si aducerea politistului doresc sa stiu: daca judecatorul in aduce pe politist il aduce la termenul viitor si atunci ... (vezi toată discuția)
Divort summergiulia summergiulia Sunt casatorita din anul 1990,in anul 1994 in luna aprilie am dat nastere unui copil.Din luna martie a aceluiasi an,inainte de nasterea copilului,sotul meu a ... (vezi toată discuția)