avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... "Teapa" online cu un telefon scump
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

"Teapa" online cu un telefon scump

Buna ziua, am gasit pe olx un Iphone 15 cu un pret mult mai ieftin si l am comandat prin curier.
Din cauza pretului ireal de bun m am grabit sa l comand, fara sa vad ca in biografie scrie "se vinde doar poza cu telefonul".
Acum am ramas cu dauna si as vrea sa stiu daca am ce sa fac impotriva acestei "tepe"
Va rog ajutati-ma ca sunt disperat, nu credeam ca neatentia costa atat de mult.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
kidsonmdma, utilizator
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați făcut captură de ecran cu anunțul. Ca să argumentați o plângere penală pentru înșelăciune e foarte important cum e formulat și cât de neechivocă era precizarea că se vinde doar poza.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate verifica și dacă anunțul a fost modificat in timpul Tranzacție ,mare atenție
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Textele se fac pentru a fi citite. Cred ca ar trebui sa va resemnati si sa treceti la capitolul pieredri. Inteleg ca ati primit ceea ce ati cumparat. Pretul se formeaza liber prin cerere si oferta in capitalism. O vorba veche spune ca cel care nu deschide ochii, deschide punga. Insa viata merge inainte. Succes!
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind pe OLX puteai face comanda prin OLX cu verificarea coletului și nu plăteai înainte.Inseamna că tu ai trimis bani înainte.Iti asumi greșeala daca ai acceptat asa
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti returna produsul in termen de 14 zile de la achizitionare si sa primiti banii inapoi fara nicio explicatie. Sa aveti dovada returnarii produsului (AWB de la curier cu detalierea continutului coletului, confirmarea de primire de la posta cu continut declarat). Daca refuza restituirea, faceti reclamatie la Protectia Consumatorului. Sa pastrati si celelalte documente: factura, dovada platii, Daca v-a vandut fara factura ca persoana fizica, faceti print screen cu anuntul si datele persoanei, atasati si AWB-ul si faceti plangere la politie.

Alte discuții în legătură

Ieri am facut o mare greseala. am gasit un anunt pe olx cu un ... mariuspisica28 mariuspisica28 Ieri am facut o mare greseala. Am gasit un anunt pe olx cu un telefon si era din alt oras. Tipii mi-au spus ca sunt firma, mai exact bsg amanet si nu pot ... (vezi toată discuția)
Inselaciune telefon replica stefanman stefanman Buna seara, pe data de 1 am gasit un anunt pe olx cu un iphone 6s mai ieftin (1500lei), in urma negocierii m-am inteles cu vanzatorul la 1300lei cu conditia sa ... (vezi toată discuția)
Colet pierdut Cineva94 Cineva94 Buna ziua. Am comandat un colet din UK in valoare de 900 de lei pe care mi l a pierdut firma de curierat si momentan nu l gasesc. AWB UL meu a fost pus pe alt ... (vezi toată discuția)