avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Concediu risc maternal
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Concediu risc maternal

Bună seara, se poate obține concediu de risc maternal în cazul în care programul de lucru este de 12 ore?
Lucrez la o recepție, 12 ore șezut, ajung acasă terminată. Sunt gravidă în 5 luni aproape.
Nu ar avea posibilitatea de a mi reduce programul, deoarece nu există personal.
Problema e ca medicina muncii cu care angajatorul are contract, sunt mana in mana și sigur nu ar aviza certificatul de la medic.
Ce soluții există? Nu aș mai vrea sa merg , este solicitant și stresant plus enorm de multe ore.
Mulțumiri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:43, 26 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca doriti sa comentati, apasati butonul "raspunde" pentru a nu mai aparea integral, un text deja scris.
Legea nu mentioneaza posibilitatea de negociere cu angajatorului. Daca vi se reduce programul de lucru la 6 ore, angajatorul are obligatia sa va mentina salariul.
Nu mă prea pricep la paginile de internet.
Vă mulțumesc pentru răspuns, mă gândeam daca cumva renunț la concediu de risc și stabilesc de comun acord cu angajatorul, fără alte hârtii, să reducem programul la 8 ore ,acesta să poată să modifice și salariu.
Dacă cumva se întâmplă asta, să fiu informată.
Mulțumesc mult
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2024
Annemary111, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Modificarea presupune incheierea unui document fie de catre angajator, fie de comun acord cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! as dori sa mă ajutați cu următoarea speță: ... Câtă Mandică Câtă Mandică Bună seara! As dori sa mă ajutați cu următoarea speță: exista posibilitatea ca angajatorul sa refuze intrarea în concediu de risc maternal, oferind ... (vezi toată discuția)
Pasi obtinere concediu de risc maternal Vio S. Vio S. Buna ziua, Va rog mult sa imi spuneti si mie care sunt pasii pentru obtinerea concediul de risc maternal. Eu sunt insarcinata in 17 saptamani si am o ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Silvia Olteanu Silvia Olteanu Buna ziua! Am depus la HR in data de 07.03.2018,o scrisoare medicala de la ginecologul curant in care solicita sa mi se intocmeasca dosar de concediu de risc ... (vezi toată discuția)