Am mai trecut încă o dată pe la Taxe şi mi-au spus că figurează în continuare în baza de date a poliţiei maşina. De asemenea, refuză să transfere/radieze orice bun (atât mobil, cât şi imobil) din certificatul de moştenitor invocând că trebuie să se ocupe de toate bunurile defunctului în acelaşi timp.
Eram curios dacă există vreun temei legal pentru blocarea radierii sau transferului pe rolul noului proprietar pentru nişte bunuri din cauză că nu este clarificată situaţia unui alt bun.
Doamna de la taxe mi-a recomandat să discut la DRPCIV în încercarea de a obţine o dovadă că maşina nu mai este în circulaţie în România, În acest moment singura dovadă a faptului că maşina este înregistrată în România este o poză cu cartea de identitate a maşinii din Italia datată pe 22.08. Citind infiormaţiile despre radieri, singurura variantă realistă acum pare să fie:
Prin excepție, radierea acestor vehiculele poate fi efectuată și din oficiu, numai în baza notificării primite de la autoritățile competente, care atesta faptul că vehiculul a fost înmatriculat permanent în alt stat.