avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am o fata din prima casatorie si un baiat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am o fata din prima casatorie si un baiat din cea dea ...

Buna ziua!Am o fata din prima casatorie si un baiat din cea dea doua casatorie.Fata e cu mama ei plecata in strainatate are domiciliul in afara tarii.As vrea sa stiu ce trebuie facut pt a fi sigur ca tot ce am realizat impreuna cu cea de a doua sotie ii revine baiatului .Pamantul pe care am construit casa a fost al actualei sotii iar casa am construit o impreuna
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 09:19, 29 Octombrie 2024
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti partaj cu nevasta și tot ce aveți va fi al ei și abia după ce moare ea, va mosteni baiatul
Dacă moare ea înainte, puteti renunta la mostenire ca să mosteneasca doar baiatul
Bineinteles ca dând femeii tot, veti sta cu frica în sân ca va da afara, dar aia e...ori va temeți de copilul din prima căsătorie, ori de nevasta, ceva teama oricum e.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2024
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca baiatul e major, faceti contract de intretinere cu drept de uzufruct, doar pe numele baiatului, cu precizarea clara a ce lasati baiatului si pentru ce.
Daca baiatul e minor, asteptati pana face majoratul si din nou... aceeasi cale: contract de intretinere cu uzufruct.
1. Aveti siguranta ca nu veti fi dat afara;
2. Nimeni nu se poate baga sa strice contractul de intretinere decat partile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat o casă înainte de căsătorie. ce se întâmplă dacă decedez eu prima? are fata soțului meu dreptul la ea? Mariana.marinescu0 Mariana.marinescu0 Am cumpărat o casa in inainte de căsătorie ! Este pe numele de fata As dori sa întreb dacă fata soțului meu are dreptul la această casă? Si dacă se ... (vezi toată discuția)
Se da următoarea situatie: soțul are un apartament (înaintea ... gabyela gabyela Se da următoarea situatie: Soțul are un apartament(înaintea căsătoriei) cumpărat cu banii din moștenire și diferența de bani donata de la frații ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)