gi-jane2 a scris:
Eu nu vad cu ce va poate ajuta un avocat, nu aveti pe cine da în judecata, e un om bolnav și pare si tanara, nu o internează nimeni pe termen lung. Statul nu se implica, lasa totul în seama familiei, nu sunt multe cămine spital, ca să va convingeti, mergeti la dgaspc sa vedeți ce variante sunt.
Doamna nu a muncit niciodată? Poate se poate încadra in grad de handicap.
Liliana Gradinaru a scris:
Din pacate, statul nu are capacitate institutionala de a se ingriji de acesti oameni si, chiar daca ar putea, consider ca nu le-ar respecta drepturile. Ei nu pot fi inchisi.
In mod curent familia trebuie sa aiba grija de familie. Nu stiu daca ii datorati vreun fel de intretinere fostei sotii, dar fiica, daca este majora, ii datoreaza ingrijire mamei sale.
Nu cunosc de ce sufera anume, insa ar fi bine sa va faceti un plan impreuna, dv. si fiica, asa incat si mama ei sa fie ingrijita. Presupun ca odata a fost buna de sotie, de mama. Regret situatia actuala, insa institutionalizarea ei pe termen lung nu o vad ca o solutie legala.
Nu cunosc daca are discernamant, in ce baza va urmareste, de ce, daca puteti sa schimbati locuinta etc.
Fosta sotie nu a muncit aproape niciodata, doar putin timp, acum 40 de ani doar pentru aproximativ 2 ani, atat. Tot timpul declara ca ea nu va fi sluga nimanui, ci doar sefa de casa de moda.....
Problema NU este de a sprijini financiar persoana sau nu. Problema este ca respectiva literalmente ne bate, ne urmareste, da zeci (nu glumesc) de telefoane la politie, mi-a facut sesizare cica sa dovedesc de une am eu bani sa platesc chiria apartamentului in care stam toti 3 (de la job, nu am alte venituri stabile decat job-ul momentan) si constant ne hartuieste furand lucruri din casa, stricand ce poate si este al meu, amenintand cum ne va infunda ea sa stam la Rahova pentru diverse lucruri care eu nu am competenta sa stiu daca ar fi sau nu luate in serios...de exemplu cum am avut eu un venit acum vre-o 6 luni, am vandut o tableta unui coleg de serviciu...eu zic ca nu dar nu stiu?
La divort (in instanta, refuza divortul la notar pe motiv ca -citez- "ASA VREAU EU!" ) i-am lasat aproape toate bunurile comune doar sa scap.
Eu si fiica incercam sa ne mutam, dar ea va continua sa ne hartuie. Dorim sa facem ceva sa o oprim, si nu stim ce. Daca are nevoie de ajutor financiar bineinteles ca o vom ajuta...daca accepta, pana acum am tot incercat sa ii spunem sa se mute si ii platim chiria dar a refuzat....
Tot ce stim este ca nu mai putem continua asa...este extenuant. Am inteles ca se poate lua in tutela sau ceva...nu stiu.
Multumesc mult!