avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in mod repetat ...

Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in mod repetat pe mine si fiica mea, a mers la serviciu la mine si a incercat sa determine managerul sa ma concedieze, constant face scandal, mi-a incendiat laptop-ul, mi-a facut reclamatii false de abuz, politia locala deja o cunoaste...etc.

Are multiple internari la Obregia la activ.

Refuza sa plece din apartamentul inchiriat pe numele meu. Doresc sa ma mut, dar am mai incercat o data si ne-a urmarit pana a intrat cu forta in apartament si nu a mai plecat. Mi s-a spus ca eu sau fiica mea trebuie sa fim responsabili de ea pentru totdeauna deoarece este bolnava mintal dar nu dorim acest lucru deoarece ea este violenta si o amenintare constanta.

Ce optiuni sunt in cazuri ca acesta?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:40, 17 Noiembrie 2024
Din pacate asta facem de cativa ani.. 7,8...internari non-volutare cand e foarte, foarte rau in rest tacem.
Sta in apartamentul inchiriat de mine si fiica mea....
statul nu se implica în astfel de cazuri și foștii soti își datoreaza intretinere dacă e vb de boala intervenita în timpul casatoriei.

Asta nu stiu, care este legislatia in astfel de cazuri? De asta voiam sa vorbesc cu un avocat...dar la cei la care am sunat mi s-a spus ca sunt competente multiple si nu au expertiza....
Ultima solutie este doar sa plecam...asa...dar nu voiam sa o lasam pe strazi ea neavand venit ca na, suntem oameni, am fost candva o familie...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nic io competenta multipla orice avocat care lucrează civil și dreptul familiei va poate ajuta ,chiar dacă nu ar lucra penal tot va poate ajuta.
.Contactati av de pe acest forum din localitatea dvs sau pt o consultație online și o sa primiți sfaturi utile,,reprezentare dacă e cazul etc.Problemele expuse de dvs sunt relativ banale ca probleme de drept dar va afectează în mod evident viata..
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu vad cu ce va poate ajuta un avocat, nu aveti pe cine da în judecata, e un om bolnav și pare si tanara, nu o internează nimeni pe termen lung. Statul nu se implica, lasa totul în seama familiei, nu sunt multe cămine spital, ca să va convingeti, mergeti la dgaspc sa vedeți ce variante sunt.
Doamna nu a muncit niciodată? Poate se poate încadra in grad de handicap.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, statul nu are capacitate institutionala de a se ingriji de acesti oameni si, chiar daca ar putea, consider ca nu le-ar respecta drepturile. Ei nu pot fi inchisi.
In mod curent familia trebuie sa aiba grija de familie. Nu stiu daca ii datorati vreun fel de intretinere fostei sotii, dar fiica, daca este majora, ii datoreaza ingrijire mamei sale.
Nu cunosc de ce sufera anume, insa ar fi bine sa va faceti un plan impreuna, dv. si fiica, asa incat si mama ei sa fie ingrijita. Presupun ca odata a fost buna de sotie, de mama. Regret situatia actuala, insa institutionalizarea ei pe termen lung nu o vad ca o solutie legala.
Nu cunosc daca are discernamant, in ce baza va urmareste, de ce, daca puteti sa schimbati locuinta etc.
gi-jane2 a scris:

Eu nu vad cu ce va poate ajuta un avocat, nu aveti pe cine da în judecata, e un om bolnav și pare si tanara, nu o internează nimeni pe termen lung. Statul nu se implica, lasa totul în seama familiei, nu sunt multe cămine spital, ca să va convingeti, mergeti la dgaspc sa vedeți ce variante sunt.
Doamna nu a muncit niciodată? Poate se poate încadra in grad de handicap.

Liliana Gradinaru a scris:

Din pacate, statul nu are capacitate institutionala de a se ingriji de acesti oameni si, chiar daca ar putea, consider ca nu le-ar respecta drepturile. Ei nu pot fi inchisi.
In mod curent familia trebuie sa aiba grija de familie. Nu stiu daca ii datorati vreun fel de intretinere fostei sotii, dar fiica, daca este majora, ii datoreaza ingrijire mamei sale.
Nu cunosc de ce sufera anume, insa ar fi bine sa va faceti un plan impreuna, dv. si fiica, asa incat si mama ei sa fie ingrijita. Presupun ca odata a fost buna de sotie, de mama. Regret situatia actuala, insa institutionalizarea ei pe termen lung nu o vad ca o solutie legala.
Nu cunosc daca are discernamant, in ce baza va urmareste, de ce, daca puteti sa schimbati locuinta etc.

Fosta sotie nu a muncit aproape niciodata, doar putin timp, acum 40 de ani doar pentru aproximativ 2 ani, atat. Tot timpul declara ca ea nu va fi sluga nimanui, ci doar sefa de casa de moda.....

Problema NU este de a sprijini financiar persoana sau nu. Problema este ca respectiva literalmente ne bate, ne urmareste, da zeci (nu glumesc) de telefoane la politie, mi-a facut sesizare cica sa dovedesc de une am eu bani sa platesc chiria apartamentului in care stam toti 3 (de la job, nu am alte venituri stabile decat job-ul momentan) si constant ne hartuieste furand lucruri din casa, stricand ce poate si este al meu, amenintand cum ne va infunda ea sa stam la Rahova pentru diverse lucruri care eu nu am competenta sa stiu daca ar fi sau nu luate in serios...de exemplu cum am avut eu un venit acum vre-o 6 luni, am vandut o tableta unui coleg de serviciu...eu zic ca nu dar nu stiu?

La divort (in instanta, refuza divortul la notar pe motiv ca -citez- "ASA VREAU EU!" ) i-am lasat aproape toate bunurile comune doar sa scap.

Eu si fiica incercam sa ne mutam, dar ea va continua sa ne hartuie. Dorim sa facem ceva sa o oprim, si nu stim ce. Daca are nevoie de ajutor financiar bineinteles ca o vom ajuta...daca accepta, pana acum am tot incercat sa ii spunem sa se mute si ii platim chiria dar a refuzat....

Tot ce stim este ca nu mai putem continua asa...este extenuant. Am inteles ca se poate lua in tutela sau ceva...nu stiu.

Multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2024
Alex_29, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu internarea unei persoane bolnave psihic PodRazvan PodRazvan Buna ziua. In primul rand vreau sa-mi cer scuze daca am gresit categoria la care am adresat aceasta intrebare. Am o problema cu o vecina , bolnava psihic ... (vezi toată discuția)
Internare nevoluntara-legea sanatatii mintale LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Avem o persoana in familie care de aproximativ 3-4 luni da semne de depresie psihica. Mentionez ca a fost internata o data la spitalul Obregia sub ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)