avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in mod repetat ...

Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in mod repetat pe mine si fiica mea, a mers la serviciu la mine si a incercat sa determine managerul sa ma concedieze, constant face scandal, mi-a incendiat laptop-ul, mi-a facut reclamatii false de abuz, politia locala deja o cunoaste...etc.

Are multiple internari la Obregia la activ.

Refuza sa plece din apartamentul inchiriat pe numele meu. Doresc sa ma mut, dar am mai incercat o data si ne-a urmarit pana a intrat cu forta in apartament si nu a mai plecat. Mi s-a spus ca eu sau fiica mea trebuie sa fim responsabili de ea pentru totdeauna deoarece este bolnava mintal dar nu dorim acest lucru deoarece ea este violenta si o amenintare constanta.

Ce optiuni sunt in cazuri ca acesta?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:40, 17 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti deveni tutore dacă reușit-o sa o puneți sub interdictie, ceea ce greu veti reuși și daca o puneti, ce puteti face e sa o internati undeva, nu veți reuși nici asta ca nu aveti unde pe termen lung. După părerea mea doar fuga va scăpa, sa va mutayi unde nu mai da de voi. Ii faceti un cont și ii trimiteți ceva lunar și aia e.
Asa voiam si noi, dar problema este ca ne-a facut reclamatii (mai ales mie, are ce are cu mine), si a amenintat ca ne da in judecata pentru diverse lucruri (de exemplu are un certificat medico-legal ce spune ca prezinta lovituri superficiale si exista posibilitatea sa fi fost lovita cu un obiect tare - vrea sa il foloseasca sa ne dea in judecata ca am batut-o dar Dumnezeu mi-e martor nu am atins-o, ea e cea care ne bate cu cozile de matura si diverse alte obiecte)....

...daca nu ii lasam o adresa cand ne mutam, atunci daca totusi ne da in judecata nu va sti judecatoria unde sa ne notifice, noi nu ne vom prezenta in aparare si....ea castiga din oficiu, nu?

Offf.....
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2024
Alex_29, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu, va mutati si domiciliul unde va mutati.
pt citatii, puteti sa ii lasati adresa unui birou de avocat.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator
Prima problemă e că a reusit să intre în spatiul dvs de locuit și nu ati facut nimic în privinta aceasta.
Art. 224: Violarea de domiciliu
(1)Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
O solutie rapidă să dispara toate problemele enumerate de dvs. nu există, dar după cum v-a spus un respondent... evacuare, ordin de protectie, plangeri penale... soluții legea vă dă... trebuie însă să le accesati cu întelegerea faptului că lucrurile nu se vor imbunătăți peste noapte, dar se pot imbunătăți. Rețineți și că orice ați cere trebuie probat și conservati probe. Sunteți lovit dvs. sau fiica, există urme- mergeți la INML. Ganditi-=va cine ar putea depune marturie referitor la aspectele reclamate de dvs. Faceți și înregistrări atunci cănd sunteți atacați . Si da.. abordați problema cu un avocat pentru a alege cea mai bună strategie.
Ordin de protecție și divorț. Fiica o poate da în judecată pentru punerea sub interdicție și stabilirea tutelei.

Alte discuții în legătură

Probleme cu internarea unei persoane bolnave psihic PodRazvan PodRazvan Buna ziua. In primul rand vreau sa-mi cer scuze daca am gresit categoria la care am adresat aceasta intrebare. Am o problema cu o vecina , bolnava psihic ... (vezi toată discuția)
Internare nevoluntara-legea sanatatii mintale LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Avem o persoana in familie care de aproximativ 3-4 luni da semne de depresie psihica. Mentionez ca a fost internata o data la spitalul Obregia sub ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)