avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in mod repetat ...

Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in mod repetat pe mine si fiica mea, a mers la serviciu la mine si a incercat sa determine managerul sa ma concedieze, constant face scandal, mi-a incendiat laptop-ul, mi-a facut reclamatii false de abuz, politia locala deja o cunoaste...etc.

Are multiple internari la Obregia la activ.

Refuza sa plece din apartamentul inchiriat pe numele meu. Doresc sa ma mut, dar am mai incercat o data si ne-a urmarit pana a intrat cu forta in apartament si nu a mai plecat. Mi s-a spus ca eu sau fiica mea trebuie sa fim responsabili de ea pentru totdeauna deoarece este bolnava mintal dar nu dorim acest lucru deoarece ea este violenta si o amenintare constanta.

Ce optiuni sunt in cazuri ca acesta?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:40, 17 Noiembrie 2024
Daca are internari la Obregia, inseamna ca are un diagnostic. Niciun doctor nu v-a recomandat internarea intr-un centru medico-social? In judetul Galati sunt 2 astfel de centre: Centrul medico-social Pechea si Unitatea medico-sociala Ganesti. Mai exista si centre sociale care primesc dar depinde de comportamentul persoanei. Conteaza si varsta dar si faptul ca centrele sunt cam pline, dar se poate face cerere ca sa fie trecuta pe o lista de asteptare. Si Asistenta sociala din Primarie dar si medicii pot face demersuri in vederea rezolvarii problemei. Faceti cerere la Asistenta sociala la Primarie(cu nr.inregistrare)si solicitati ajutorul. Nu am nicio legatura cu partea juridica dar am ajutat o vecina a mamei sa-si interneze baiatul cu schizofrenie intr-un centru social obisnuit, unde este supravegheat, isi ia medicatia si e linistit. El acasa nu-si mai lua medicatia si mama lui fiind in varsta nu mai putea face fata situatiei. E deja de 2 sau 3 ani in acel centru si mama lui e multumita. Sper sa va ajute ceea ce v-am spus.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In general persoanele din aceste centre sunt linistite pentru ca sunt sedate. In opinia mea, in aceste centre nu le sunt respectate drepturile de baza, li se incalca demnitatea, libertatea... si lista e lunga.
Nu imi pare ca ati incercat sa va ajutati juridic. Va bate dar ea are dovezi ca e fost lovita?
Din ce spuneti nu e fara discernamant, contactaati un avocat, sunati la politie caned e violenta, evacuati-o. Sigur ca are ceva cu dv., ati divortat si ea nu voia. Nu imi e clara situatia, din pacate, de unde aveti toate informatiile acestea juridice, majoritatea nu sunt corecte si va impiedica sa faceti ceva. Nu stiu ce ati facut, ca demersuri, pana acum, pare ca mai nimic.
Daca doriti sa iesiti din aceasta situatie, faceti ceva, nu mai stati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu internarea unei persoane bolnave psihic PodRazvan PodRazvan Buna ziua. In primul rand vreau sa-mi cer scuze daca am gresit categoria la care am adresat aceasta intrebare. Am o problema cu o vecina , bolnava psihic ... (vezi toată discuția)
Internare nevoluntara-legea sanatatii mintale LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Avem o persoana in familie care de aproximativ 3-4 luni da semne de depresie psihica. Mentionez ca a fost internata o data la spitalul Obregia sub ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)