avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua .va scriu pentru o prietena al cărei soț ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua .va scriu pentru o prietena al cărei soț are cancer ...

buna ziua .va scriu pentru o prietena care sotul ei are cancer pilmonar stadul 4 cu metastaze pulmonare, esofagiene si cerebrale . Ei au construi o casa impreuna ,dar pe care nu au putut s-o termine ,acum este la negru. Au un copil in varsta de 4 ani .Sotia dupa moartea sotului (care va dati seama ca e inevitabila) poat sa vanda acel imobil ? Sau cat este inca in viata poate sa faca el ceva ca ea sa vanda acea casa si sa isi cumpere un apartament ceva sa poata locui . Mentionez ca acum ei stau cu chirie .
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2024
ÞUCMEANU SIMONA MARIA, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:08, 3 Noiembrie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cea mai usoara solutie este vanzarea imobilului acum cat sotul este in viata. Restul procedurilor sunt foarte anevoioase si de durata.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La negru bănuiesc că înseamnă fără autorizație de construcție, caz în care nu există nici intabulare. Se poate face totuși partaj și succesiune, însă pentru vânzare va trebui intrat în legalitate.
Ma scuzați de faptul ca am scris la "negru". Am scris la indicațiile ei. Casa are toate actele și autorizație si cadastru și...... Va mulțumim de ajutor, am înțeles acum despre ce e vorba.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci, cea mai buna varianta e partajul, ii rămâne ei casa și va face ce vrea cu ea apoi.
Sa mearga la notar cu actele asa vede ce are și ce lipsește
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curator ContSters141806 ContSters141806 Poate curatorul sa imi vanda mie ca si copil casa mamei ? (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire petroniki petroniki Buna ziua.acum 7 ani sotul meu a decedat ...am un fiu de 6 ani.am ramas cu o casa si un spatiu comercial pe care as vrea sa le vand.precizez ca nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Succesiune Maria-Nicole Maria-Nicole Buna ziua. As dori sa aflu daca un copil de 15 ani are dreptul la semnatura pt succesiunea dupa tatal decedat. Va rog din suflet sa-mi raspundeti urgent pt ca ... (vezi toată discuția)