Bună ziua! Aș avea nevoie de sfatul dvs referitor la următoarea problemă: în urmă cu 3 ani, din contul de economii deschis la Banca Transilvania mi-au dispărut cca. 10.000 de lei. Am verificat extrasele contului de economii și ale celui curent (din care transferam periodic diferite sume în cel de economii), am luat legătura cu banca (prin aplicația BT24, dar și direct), însă nu am reușit să identific nicio dovada privind retragerea neautorizată a sumei din contul de economii sau transferurile făcute din contul curent în cel de economii, aferente soldului suplimentar de 10.000 de lei. Menționez că, întrucât soldul contului de economii a fost verificat exclusiv online, iar transferurile le efectuam prin aplicația BT24, nu aveam nicio dovadă fizică privind existența acestor bani, astfel ca la momentul respectiv nu am depus nicio plângere la poliție. Recent am aflat însă ca și alte persoane s-au confruntat cu situații similare, din conturile lor de economii evaporând-se pur și simplu sume de ordinul sutelor de mii de euro. Credeți ca pot să mai depun acum plângere la poliție, respectiv daca exista vreo șansă de identificare a celor vinovați (angajați ai băncii, în opinia mea), data fiind lipsa dovezilor? Mulțumesc!
Va multumesc pentru timpul alocat discutiei cu mine, insa doresc sa va asigur ca înțeleg foarte bine ce înseamnă noțiunile de debit și credit în domeniul bancar, deci am capacitatea de a verifica în detaliu un extras bancar. Deși discuția noastră nu pare să ducă spre o concluzie, mi-a devenit clar un lucru: nu are niciun rost să depun plângere la poliție pentru ca fie nu vor înțelege speța, fie vor considera ca sunt un nebun care habar nu are câți bani deține în cont sau care vrea să înșele banca.
Sper ca discuția noastră să fie măcar un semnal de alarmă pentru cei care dețin conturi de economii la Banca Transilvania ca acestea sunt insuficient securizate și e nevoie de o atenție suplimentară la ele.
O zi bună vă doresc!
La politie, sanse nu prea erau oricum, poate in instantele civile. Insa pentru asta trebuia sa va sfatuiti cu cineva care sa pun cap la cap acele extrase, sa vada exact unde este problema, daca se poate dovedi usor sau nu...
Imi cer scuze, este probabil sa nu fi inteles eu ce reiesea si ce nu din extrase, nu am dorit sa va jignesc in vreun mod.
ibn
Utilizator 4din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
@ADRS74 - Fiindca spuneti ca stiti sa cititi si sa interpretati extrase de cont puteti sa le verificati si singura cu calculatorul de mina si sa vedeti daca sunt corecte sau nu. Apoi cu dovezile in mina puteti merge mai departe. Eu am cont la BT de multi ani si inca nu am patit nimic. Orice acuzatie trebuie sustinuta de probe in statul de drept. Succes!
Așa cum spuneam anterior, la momentul în care am sesizat reducerea anormală a soldului la contul de ECONOMII (deci nu la cel curent sau alte tipuri de cont unde exista dovezi fizice privind depunerile) am cerut băncii extrase și le-am verificat. Problema e ca alimentările în cont au fost făcute în decursul a 5-6 ani, iar banca îți oferă extrase pe o perioadă mult mai scurtă (ceva de genul 2-3 ani), așa ca nu poți urmări retroactiv toată evoluția soldului din cont. Drept urmare, mi-a fost imposibil să identific vreo dovadă a faptului ca sumele au fost manipulate ilegal.
Știu, pare greu de crezut, însă puneți-vă în situația mea: timp de 5-6 ani vezi care este evoluția soldului din cont, iar într-o bună zi, acesta este mai mic cu 10.000 de lei. Ce părere ați avea?
Oprisanescu Stefan
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua , la prima vedere se vede o neglijenta la sumele din contul banci . Daca va lipsea din cont o suma indiferent de valoare trebuia sa depuneti sesizare online din aplicatie , pe email sau direct la prima filiala din drumul dumnevoastra nu neaparat acolo unde aveti contul . Oricat de mult va plimbati banii dintr-un cont in altul totalul trebuie sa fie acelasi . Toate operatiunile sunt cu proba scrisa in extras si individual pe operatiune . Punctajul se face intre dumneavoastra si banca pe inscrisuri numite extras de cont. Daca nu se depune plangere la banca si/sau politie in care se cere provenienta sumelor mai bine va consolati si va asunati pierderea si neglijenta de a lasa un lucru nerezolvat atata timp din orice motiv aveti . Puteti depune si acum plangere pentru ca aveti dovezi prin extrase care nu au continuitate insa va vor intreba si de unde provin sumele . Cereti intai parerea unui avocat specializat pe spete bancare sau expert contabil judiciar care cunosc problema si va vor indruma . Atentie sa nu va incadrati la tardivitate si prescriptie .