avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua! Aș avea nevoie de sfatul dvs referitor la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua! Aș avea nevoie de sfatul dvs referitor la următoarea ...

Bună ziua! Aș avea nevoie de sfatul dvs referitor la următoarea problemă: în urmă cu 3 ani, din contul de economii deschis la Banca Transilvania mi-au dispărut cca. 10.000 de lei. Am verificat extrasele contului de economii și ale celui curent (din care transferam periodic diferite sume în cel de economii), am luat legătura cu banca (prin aplicația BT24, dar și direct), însă nu am reușit să identific nicio dovada privind retragerea neautorizată a sumei din contul de economii sau transferurile făcute din contul curent în cel de economii, aferente soldului suplimentar de 10.000 de lei. Menționez că, întrucât soldul contului de economii a fost verificat exclusiv online, iar transferurile le efectuam prin aplicația BT24, nu aveam nicio dovadă fizică privind existența acestor bani, astfel ca la momentul respectiv nu am depus nicio plângere la poliție. Recent am aflat însă ca și alte persoane s-au confruntat cu situații similare, din conturile lor de economii evaporând-se pur și simplu sume de ordinul sutelor de mii de euro. Credeți ca pot să mai depun acum plângere la poliție, respectiv daca exista vreo șansă de identificare a celor vinovați (angajați ai băncii, în opinia mea), data fiind lipsa dovezilor? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:44, 11 Noiembrie 2024
Aveți dreptate, așa pare la prima vedere, o neglijență sau o neatenție la soldul contului. Însă dacă suma evaporată reprezintă un sfert din economiile din cont eu zic ca lucrurile se schimbă.
După cum am mai menționat, am depus sesizare online la banca, primind un răspuns după 2 luni în care se preciza doar ca soldul indicat de mine nu a putut fi identificat.
Plângere la poliție nu am depus la momentul respectiv ca urmare a lipsei dovezilor și nu din cauza vreunei rețineri legate de sursa banilor (salarială, ca nu mai existe insinuări cu privire la legalitatea lor).
La momentul respectiv mi-am asumat pierderea banilor, însă recent am aflat ca și alte persoane au avut probleme cu conturile de economii deschise la aceeași bancă, din care au dispărut sume mult mai mari, în condiții similare cu situația mea.
O să țin cont de sfatul dvs și voi apela la serviciile unui expert contabil pentru a vedea dacă și ce se mai poate face în prezent. Vă mulțumesc pentru interesul acordat acestei discuții!
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2024
ADRS74, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
verificati extrasele contului DIN care s-au făcut platile, nu ale contului de economii de unde au disparut banii. acolo ar fi dovada. faceți sesizare la banca sa va pună la dispoziție si extrasele mai vechi. chiar daca nu apar în aplicatie, ei au garantat extrasele mai vechi de 3 ani.

ADRS74 a scris:

Aveți dreptate, așa pare la prima vedere, o neglijență sau o neatenție la soldul contului. Însă dacă suma evaporată reprezintă un sfert din economiile din cont eu zic ca lucrurile se schimbă.
După cum am mai menționat, am depus sesizare online la banca, primind un răspuns după 2 luni în care se preciza doar ca soldul indicat de mine nu a putut fi identificat.
Plângere la poliție nu am depus la momentul respectiv ca urmare a lipsei dovezilor și nu din cauza vreunei rețineri legate de sursa banilor (salarială, ca nu mai existe insinuări cu privire la legalitatea lor).
La momentul respectiv mi-am asumat pierderea banilor, însă recent am aflat ca și alte persoane au avut probleme cu conturile de economii deschise la aceeași bancă, din care au dispărut sume mult mai mari, în condiții similare cu situația mea.
O să țin cont de sfatul dvs și voi apela la serviciile unui expert contabil pentru a vedea dacă și ce se mai poate face în prezent. Vă mulțumesc pentru interesul acordat acestei discuții!

Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2024
crissstina, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti cere extrase oricât de vechi. Aproape. Nu aveți nevoie de un contabil, ci de un avocat sa verifice prescrierea. Timpul nu curge în favoarea dv. Înainte sa dați bani pe demersuri, vedeti daca mai are rost sa începeți demersurile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu după fraudă: bcr sau poliția? cum poate fi trasă la răspundere banca? f_ervin f_ervin Salutare tuturor! Sper din suflet să găsesc un răspuns, o îndrumare la speța noastră. În data de 21 decembrie 2023, imediat după alimentarea ... (vezi toată discuția)
În urma cu un an a fost facut un credit de 3500 lei pe ... mariusmariussssssss mariusmariussssssss Deci, in urma cu un an a fost facut un credit de 3500 lei pe numele meu. Creditul a fost facut fizic in banca, fiind folosita semnatura mea si probabil actele ... (vezi toată discuția)
Bani disparuti din cont , fara explicatii CristinaMaria0804 CristinaMaria0804 Buna ziua! De ceva timp , ma aflu intr-o situatie foarte anormala cu banca la care am card de debit si de credit , respectiv: Am depus 10.000 lei ... (vezi toată discuția)