Ce șanse de câștig au în instanță pensionarii cărora le-a scăzut pensia în urma recalculării? Cum este posibil să se schimbe niște drepturi deja acordate în virtutea legii? Care-i hiba legii sau a calculelor în cazul celor pensionați cu grupele de muncă 1 sau 2? Au fost date deja verdicte în instanță pentru aceste cazuri?
La fel și eu, un pensionar care nu înțelege cum de se poate tăia din drepturile acordate tot prin lege.
Nu sunt sigur dacă mă voi duce în instanță, urmează să mă hotărăsc în curând. Dar am colegi cu termene în instanță deja.
Personal , am mari indoieli ca vor putea castiga ceva in instanta . Si asta pentru ca instanta de judecata nu poate judeca decat pe legea in vigoare . Nu e in competenta sa sa spuna ca legea nu e buna . Buna sau proasta , trebuie aplicata , a fost adoptata in Parlament , promulgata de Presedinte si publicata in MO . La fel si Casele de Pensii , au trebuit sa aplice legea asa cum e . Ori , dvs. si - presupun - colegii dvs. contestati corectitudinea legii , nu felul cum a fost aplicata . Sa chemi in instanta Casa de Pensii ( sau chiar CNPP ) , cand ei au aplicat corect legea in vigoare , in litera si spiritul ei , cred eu ca e proces pierdut din start . Posibil ca si acea casa de avocatura , daca au studiat doar putin legea , si-au dat seama ca merg la pierdere . Iar legea poate fi schimbata doar daca e declarata neconstitutionala ( intreaga , sau unele articole ) , sau daca Parlamentul voteaza alta si pe asta o abroga , sau daca cei nemultumiti conving unu sau mai multi parlamentari , sa depuna o initiativa parlamentara de modificare a ei . Toate cazurile sunt de competenta Parlamentului .PS. Nu am pretentia ca judec bine , e doar parerea mea , v-am spus ca nu am studii juridice .