avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un polițist mi-a arătat un dosar gros de la o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un polițist mi-a arătat un dosar gros de la o ambasadă deschis ...

Un polițist mi-a arătat un dosar gros de la o ambasadă deschis împotriva mea, însă nu mi-a spus ce conține. Cum pot afla informații referitoare la motivul deschiderii acestuia sau la conținutul său fără să întreb poliția? Nu cunosc numărul dosarului sau numele polițistului.
Cel mai recent răspuns: m31j , utilizator 11:30, 11 Noiembrie 2024
Dosarul era cat un dex. Cred ca ar ajunge foarte scump sa studieze un avocat dosarul sau sa cer copii..
Dapix a scris:

Interesați-vă de un avocat bun, specializat în drept penal, și angajați-l să meargă la poliție să vă studieze dosarul.

Doctorul psihiatru de la spital vă poate pune cel mult un diagnostic și doar atât.
Doar comisia de specialiști psihiatri si psihologi de la IML poate stabili dacă aveți discernamânt, sau nu.

Dosarul inca n-a sjuns la instanta, daca ai fost internat fortat la psihiatrie, ci foarte probabil a ajuns trimis de politie la procuror.
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2024
Dapix, utilizator
Daca au trecut 7 luni de atunci, va mai ajunge in instanta? Sau pot sa sper ca va fi clasat..
Dapix a scris:

Doctorul psihiatru de la spital vă poate pune cel mult un diagnostic și doar atât.
Doar comisia de specialiști psihiatri si psihologi de la IML poate stabili dacă aveți discernamânt, sau nu.

Dosarul inca n-a sjuns la instanta, daca ai fost internat fortat la psihiatrie, ci foarte probabil a ajuns trimis de politie la procuror.

Da, poate ajunge in instanta si dupa 7 luni .

Copia certificată a rechizitoriului şi, după caz, traducerea autorizată a acestuia se comunică inculpatului la locul de deţinere ori, după caz, la adresa unde locuieşte sau la adresa la care a solicitat comunicarea actelor de procedură, aducându-i-se totodată la cunoştinţă obiectul procedurii în camera preliminară, dreptul de a-şi angaja un apărător şi termenul în care, de la data comunicării, poate formula în scris cereri şi excepţii cu privire la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Termenul este stabilit de către judecătorul de cameră preliminară, în funcţie de complexitatea şi particularităţile cauzei, dar nu poate fi mai scurt de 20 de zile.

Rechizitoriul este actul de sesizare a instanţei, prin care procurorul solicită condamnarea potrivit încadrării juridice indicate.
Deci sa inteleg ca singura modalitate prin care pot afla ce a declansat dosarul si ce este in dosar ar fi sa intreb politia? Sau sa angajez un avocat sa intrebe politia in numele meu? Altfel inteleg ca nu se poate..

Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonantade clasare data de parchet. unde fac contestatie? carui for superior ? cornaca cornaca Buna seara , indrasnesc a face o intrebare privind: ORDONANTA DE CLASARE . A reclamat pe un fermier pentru Tulburare de Posesie care imi ocupa un teren pe ... (vezi toată discuția)
Cerere de studiu dosar respinsa nicolauviorel nicolauviorel Buna ziua. Am calitatea procesuala de parte vatamata intr-o cauza penala aflata pe rolul Parchetului de pe langa Judecatorie. Speta: evacuare abuziva ... (vezi toată discuția)
Unde pot face plangere politist, suspectand ca influenteaza procurorul de caz? unde pot depune ceva legat de caz dar mai sus de procurorul de caz? Diamandi Diamandi Am avut proces penal cu doi samsari, acuzatie de inselaciune, l\'am pierdut pentru ca politistul de caz a propus clasarea, fara sa faca vreo investigatie si ... (vezi toată discuția)