avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, sunt tatăl unui băiețel în vârstă de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, sunt tatăl unui băiețel în vârstă de 6 ani, ...

Bună ziua, sunt tatăl unui băiețel în vârstă de 6 ani, am fost căsătorit după care am divorțat mi s-a acordat un program de vizită 2 weekenduri pe luna , o lună din vacanța de vară și un Crăciun la mine unul la ea. Judecata a avut loc în Suceava orașul unde locuim și eu și ea cu copilul. Instanța a întrebat și am fost de comun acord ca minorul să locuiască la domiciliul mamei copilului. Problema este ca ea vrea să plece cu tot cu copil la Timișoara iar eu nu am posibilitatea deplasării pentru a vizita copilul atâția km. În timpul samtapamnii sunt la muncă și nici mașina nu am plus ca ar fi niște costuri pt aceste deplasări frecvente. Am citit pe internet ca nu poate muta domiciliul in alt oraș deoarece împiedică sa îmi exercit drepturile de autoritate părintească și programul meu de vizita automat nu mai poate fi respectat. Nu mi se pare normal sa nu îmi pot vedea copilul sa pot participa la ședințele cu părinții la școală etc. ea poate lua decizii fără mine ? De ce mai există autoritate părintească comună de ce mai există acel program de vizita stabilit de judecător ? Judecătorul la luarea deciziei știind ca ea locuiește în același oraș nici de cum ca vrea să plece la sute de km pt a mă împiedica pe mine.
Cel mai recent răspuns: fotbalistu90 , utilizator 16:10, 20 Noiembrie 2024
Nu se poate face plangere sau altele pentru ce vrea cineva sa faca si nu a facut. Va recomand sa negociati, cu un avocat, oficial, cu notificare etc., asa va faceti probe. Nu stiu daca puteti dovedi ce vrea sa urmeze a face.

Liliana Gradinaru a scris:

Nu se poate face plangere sau altele pentru ce vrea cineva sa faca si nu a facut. Va recomand sa negociati, cu un avocat, oficial, cu notificare etc., asa va faceti probe. Nu stiu daca puteti dovedi ce vrea sa urmeze a face.

Aveți dreptate , dar eu zic în ipoteza în care să zicem ca a făcut-o deja.

gi-jane2 a scris:

Ati discutat cu mama despre mutare, despre vizita?

Păi ea nu e dispusă să comunicăm și-a refăcut viața cu un alt bărbat.
Nu e relevant ce si-a refacut, este copilul vostru si pana nu o notificati, nu stiti daca, in fapt, va discuta sau nu. Sunt modalitati de a va face probe, de a va pregati terenul ca sa aveti copilul aproape. Dar daca doar de aici va luati cateva informatii incipiente si nu actionati legal, cu un plan, cu intelegerea situatiei, atunci riscati ca situatia aceea viitoare sa devina realitate.
Nu exista un singur lucru de facut, sunt actiuni, sunt demersuri, nu avem pentru fiecare chestiune din viata privata o institutie de stat la care ne ducem si gata, ne spalam pe maini, ca rezolva statul viata noaastra privata. Pentru unele lucruri trebuie sa luptam noi, sa facem noi demersuri, sa cerem noi, sa facem efort... Nu are ce face politia, sa stea de paza sa nu se mute cu copilul?
Aveti nevoie de probe, aveti nevoie de un avocat care stie cu ce se mananca dreptul familiei, se pot face probe si privitor la un eveniment viitor, dar trebuie muncit.
Am înțeles ideea, nu e vorba ca și-a refăcut viața, problema este ca de ce nu exista nici o sancțiune dacă s ar muta la distanță dacă ea încalcă legea.

(1) Dacă afectează exerciţiul autorităţii sau al unor drepturi părinteşti, schimbarea locuinţei copilului, împreună cu părintele la care locuieşte, nu poate avea loc decât cu acordul prealabil al celuilalt părinte.
De asta există autoritate părintească comună și nu e exclusivă de asta există un program de vizită și ea nu îl respectă. Adică îmi faci program de vizită într-o zi în care tu ești la sute de km. Păi cum mai poți ține legătura ? Adică ea pleacă cu tot cu copil și nu răspunde nimeni ?

Liliana Gradinaru a scris:

Nu e relevant ce si-a refacut, este copilul vostru si pana nu o notificati, nu stiti daca, in fapt, va discuta sau nu. Sunt modalitati de a va face probe, de a va pregati terenul ca sa aveti copilul aproape. Dar daca doar de aici va luati cateva informatii incipiente si nu actionati legal, cu un plan, cu intelegerea situatiei, atunci riscati ca situatia aceea viitoare sa devina realitate.
Nu exista un singur lucru de facut, sunt actiuni, sunt demersuri, nu avem pentru fiecare chestiune din viata privata o institutie de stat la care ne ducem si gata, ne spalam pe maini, ca rezolva statul viata noaastra privata. Pentru unele lucruri trebuie sa luptam noi, sa facem noi demersuri, sa cerem noi, sa facem efort... Nu are ce face politia, sa stea de paza sa nu se mute cu copilul?
Aveti nevoie de probe, aveti nevoie de un avocat care stie cu ce se mananca dreptul familiei, se pot face probe si privitor la un eveniment viitor, dar trebuie muncit.

Alte discuții în legătură

Program de legături personale Adina435 Adina435 Buna ziua. Are dreptul fostul soț la program de vizita daca nu este copilul lui? De la nastere este trecut pe numele fostului sot,dar in urma divorțului,a ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna copil nirolf75 nirolf75 Buna ziua, Sunt divort de 2 ani si avem un baietel de 4 ani , pentru care avem custodie comuna. domiciliul copilului a fost stabilit la adresa din buletin, ... (vezi toată discuția)
Program vizita si schimbare domiciliu ContSters81546 ContSters81546 Buna ziua, Fostul meu sot a cerut sa vitizeze copilul in varsta de un an jumate, o data pe saptamana, 4 ore si sa il ia din prezenta mea. Copilul nu ... (vezi toată discuția)