avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt intr-o situatie neplacuta, locuiesc in casa cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt intr-o situatie neplacuta, locuiesc in casa cu ...

Buna ziua,Sunt intr-o situatie neplacuta,locuiesc in casa cu mama mea(impreuna cu sotia mea si 2 copii) care este propietara in acte al terenului si are autorizatie de constructie pe casa dar inca nu are procesul verbal de receptie si nici nu este intabulata,casa am construt-o impreuna cu mana de prin anul 2003 pana in prezent,mentionez ca eu nu am acte doveditoare doar 2 vecini care pot confirma ca am “muncit” efectiv la constructia casei,dupa o cearta mama vrea sa ma evacueze prin procedura speciala,a obtinut si un ordin de protectie de 3 luni impotriva mea,are dreptul sa ma evacueze din casa pentru “lipsa titlu”chiar daca eu am muncit si contribuit financiar la casa?Am locuit efectiv 21 de ani in casa impreuna eu si familia mea avem buletinele la adresa
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
Costica1982, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costica1982 , utilizator 17:02, 20 Noiembrie 2024
Inteleg ce imi spuneti dumneavoastra,eu zic doar ca in motivare la ordinul de protectie scrie clar:sunt evacuat TEMPORAR 3 luni…dece se foloseste cuvantul temporar in motivare??
Liliana Gradinaru a scris:

Nu sunteti evacuat dupa cele 3 luni, sunteti evacuat deja in baza ordinului de protectie. V-am spus repetat, nu puteti intra fara acordul mamei. Deci nu veti fi evacuat dupa trei luni, ci veti ramane evacuat, adica in afara casei, in lipsa acordului mamei sau al unei instante. Pentru ca dupa ce trec 3 luni nu aveti drept sa intrati.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
se foloseste temporar pentru ipoteza in care sunteti si dvs proprietar sau aveti alt drept locativ! ceea ce nu e cazul in speta! dvs nu va puteti intoarce fata acordul mamei, nici acum, nici peste 3 luni si nici peste 1 an.
Acum inteleg,multumesc frumos!

cris0811 a scris:

se foloseste temporar pentru ipoteza in care sunteti si dvs proprietar sau aveti alt drept locativ! ceea ce nu e cazul in speta! dvs nu va puteti intoarce fata acordul mamei, nici acum, nici peste 3 luni si nici peste 1 an.

Astazi s-a primit sentinta,am fost evacuat eu si sotia,Va rog acum ce trebuie sa fac sa cer despagubire pe ce am bagat si eu la casa si manopera mea??dechid alt proces?va rog sa ma sfatuiti cum este mai bine pentru mine!
Liliana Gradinaru a scris:

Nu stiu cum sa va mai spun ca sa intelegeti vreun pic: nu mai conteaza ce se intampla cu evacuarea dpdv al sanselor dv. de a locui in casa. Dv., si cu evacuare pe fond respinsa, sunteti evacuat in alta baza legla, asadar nu face nicio diferenta in fapt. Intelegeti ca sunteti evacuat deja?

Dv. aveti ordin de restrictie pe 3 luni, dar sunteti evacuat si punct. Nu intrati peste 3 luni in casa decat daca vrea mama sau daca va permite justitia. Daca vreti o sansa mica la un drept de retentie, vorbiti cu un avocat. Altfel, vedeti impreuna cu familia cum sa va asigurati un alt spatiu locativ.
Nu vad ca ati intelege ce incerc sa va explic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scăpa de un bețiv care mi-e tată? am niște bani pentru partaj și divorțul mamei, dar nu știu dacă să-i folosesc pentru asta, sau pentru a sta cu chirie departe de el Divortpartaj Divortpartaj Tata e un alcoolic ,bea de aproximativ 18 ani. In ultimul timp încerca sa se lase pentru ca a ajuns la alcoolicii anonimi la insistentele mamei si pentru ca ... (vezi toată discuția)
Amenintari din partea sotului Ioanamra Ioanamra Buna ziua. Am inteles ca interdictia se aplica unei persoane dupa ce are loc un proces si doar in cazul in care judecatorul considera ca este necesar acest ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in mod repetat ... Alex_29 Alex_29 Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in mod repetat pe mine si fiica mea, a mers la serviciu la mine si a incercat sa determine managerul sa ma ... (vezi toată discuția)